6.1 C
Valencia

Els socialistes castellonencs destaquen “el pes social” del Pressupost del Botànic

El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló i coordinador dels diputats autonòmics ha valorat els conters per a 2021 junt amb la vicepresidenta de les Corts, María José Salvador, la portaveu adjunta del grup socialista Sabina Escrig, i els diputats autonòmics Paco Gil i Carlos Laguna

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Amb un desglossament de les grans xifres que suposen els “pressupostos expansius de la Generalitat” pel 2021, com els han qualificat els socialistes valencians, el PSPV-PSOE a la província de Castelló ha valorat els conters pel que fa a les comarques castellonenques.

El secretari provincial del PSPV-PSOE Ernest Blanch, ha destacat el pes social del sisé pressupost del Botànic amb el qual cada 24 hores es destinarà al voltant de 300.000 euros en despesa social (sanitat, educació, igualtat i habitatge) a les comarques de Castelló. A més a més, s’invertiran més de 60 milions d’euros en la província en les conselleries tractores de l’activitat econòmica com són hisenda, agricultura, sectors productius i innovació.

Així Blanch ha assenyalat que la província de Castelló rebrà una inversió de 146,1 milions d’euros la qual cosa suposa un increment del 7,3 per cent respecte de l’any passat. “És any de pandèmia, és any de crisi sanitària i econòmica, i és any de solucions concretes que es reflecteixen en un pressupost necessàriament expansiu per a la Generalitat Valenciana, i este és el millor dels possibles pressuposts per al 2021”, ha afirmat.

El secretari provincial ha detallat que estos 146,1 milions d’euros que rebrà la província de Castelló representen el 13,94% de la inversió territorialitzada, el que suposa un 2,5% per damunt del pes poblacional. “Són uns pressupostos dissenyats per a combatre la pandèmia i impulsar la reactivació econòmica i la cohesió social. Açò vol dir que les prioritats del govern del Botànic estan clarament marcades i són, garantir als castellonencs i castellonenques els serveis bàsics fonamentals i l’impuls al teixit de l’economia”, ha ressaltat.

- Publicitat -

Finalment, Blanch ha al·ludit al fet que estos pressupostos reflecteixen els compromisos dels Acords per a la Recuperació —el pla Alcem-nos— que va comptar amb el suport d’una àmplia majoria dels grups de les Corts, “i que confiem que tots ells continuen fent un exercici de responsabilitat i donen suport a uns comptes expansius, però rigorosos, com són els presentats pel Botànic”.

Educació, Sanitat i Benestar

Per la seua part, la vicepresidenta de les Corts i membre de l’executiva nacional, María José Salvador, ha destacat que els pressupostos del Botànic són uns pressupostos “sense precedents, marcats per un fort escut social i que busquen l’equilibri entre la reconstrucció i la millora dels elements del pilar bàsic de l’estat de benestar”.

- Publicitat -

A este respecte, Salvador ha destacat inversions com el CEIP Herrero de Castelló de la Plana, amb 2,6 milions d’euros, el CEIP Palmerar de Benicàssim, amb 115.967 euros, l’IES José Vilaplana de Benicarló, amb 3,29 milions d’euros i l’IES Álvaro Falomir d’Almassora, amb 325.000 euros per a 2021, d’un total de 10,6 milions d’euros.

Així mateix, també ha destacat la reforma i equipament de l‘Hospital Provincial de Castelló, amb 4,7 milions d’euros; la reforma de l’Hospital General, amb 4,1 milions d’euros; la construcció del nou centre de salut Constitució de Castelló de la Plana amb un milió d’euros; l’ampliació del centre de salut de Vall d’Uixó amb 2,34 milions d’euros, l‘ampliació de l’Hospital de la Plana a Vila-real amb dos milions d’euros i la construcció del Centre de Salut Vinaròs II amb 1,14 milions d’euros.

La portaveu adjunta del grup socialista Sabina Escrig ha destacat inversions com la conservació, reparació i adequació de carreteres amb 16 milions d’euros per a les zones nord, centre i sud de la província; l’aeroport de Castelló amb 8,65 milions d’euros, i els 2,5 milions d’euros per a la ronda sud de Vila-real. Amb relació a esta inversió, Escrig ha dit que “era un d’eixos projectes que el PP va abandonar i que ha sigut el Govern del Botànic el que l’ha tornat a ficar damunt de la taula”.

Finalment, el diputat autonòmic i secretari general de l’agrupació local de Castelló, Paco Gil, ha assenyalat l’aposta clara del Govern de Ximo Puig pel municipalisme amb el Fons de Cooperació Municipal complementat per la Diputació de Castelló i que destina 5,7 milions d’euros a les comarques de Castelló. Així mateix, també ha destacat inversions de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica com els tres milions d’euros que s’invertiran en Vila-real per a les obres de connexió de l’EDAR Vora Riu a l’EDAR Onda i l’EDAR Almassora i els 279.000 euros per a millorar la vertebració del sector pesquer, amb ajudes a les confraries de pescadors de Borriana, Benicarló, Castelló, Peníscola i Vinaròs.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,625FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma
- Publicitat -Apunt

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià