Puig: “Els socialistes governem per a tots i no usem les institucions per a dividir com fa Torra a Catalunya o va fer Aznar”

El secretari general del PSPV-PSOE recorda en el menjar de Nadal de l'agrupació d'Elda que fa tres anys i mig “la Comunitat estava expropiada pel partit de la corrupció i el balafiament”.

El secretari general del PSPV-PSOE i presidentde la Generalitat, Ximo Puig, ha participat aquest diumenge en el menjar de Nadal de l’agrupació socialista d’Elda. En ella, ha incidit en la importància que té per als socialistes “governar des de la responsabilitat i per a tota la ciutadania” enfront dels els qui utilitzen les administracions per a separar i generar crispació. “Les institucions han de ser per a donar convivència, no es poden usar les institucions per a dividir com fa Torra a Catalunya o va fer Aznar en el seu moment”, ha assenyalat.

Sobre l’ex president del Govern, Ximo Puig ha assenyalat que “ara és Aznar el que està dirigint a les dretes espanyoles, ha tornat per a fer un lideratge de les tres dretes cada vegada més derechizadas amb l’objectiu de trencar”. Així, ha afegit que “hi ha els qui pensen que el poder és seu, que els pertany i per això els dol en l’ànima que governem els socialistes”.

Rovira  

És per això que ha asseverat que “no es pot fer política des del fetge, cal fer-la amb cap perquè els representants públics tenim una gran responsabilitat i no podem governar a partir d’inflamar els pitjors sentiments de la societat”. Així mateix, ha demanat als seus que no s’acoquinen “pels xantatges dels qui volen trencar la societat”.

Per al secretari general dels socialistes valencians, “els partits es poden disfressar de totes les maneres que vulguen, però aquells que estan en contra de l’estranger, de la llibertat i de la igualtat són feixistes”. Puig ha demanat “serenitat” per a combatre les idees de l’extrema dreta: “Hi ha hagut persones que han perdut moltíssim, però l’extrema dreta no li ho donarà i cal explicar-ho amb serenitat”.

El líder del PSPV-PSOE ha criticat la “irresponsabilitat enorme” de PP i Ciutadans per “generar constantment un caldo de cultiu a favor de la reacció, d’aqueixes idees que ja van perdre, que ja ens van portar a la catàstrofe en el segle passat”.

Ximo Puig ha valorat els assoliments obtinguts fins ara pel Consell com que “tots els indicadors econòmics i socials estiguen millor que fa tres anys i mig, que hi haja 200.000 persones més treballant, que els xiquets i xiquetes ja no paguen llibres de text o que els malalts d’Hepatitis C es puguen curar perquè la Generalitat els subministra el tractament necessari” i els ha exposats “com el millor aval per a tornar a governar”

Així, ha recordat que fa tres anys i mig es van trobar una “Comunitat absolutament expropiada governada pel partit del balafiament i la corrupció” i ha expressat que “ja ningú vol tornar a aquells temps”. “Ni una mirada arrere perquè es posen com es posen continuen sent els mateixos que ens van portar als pitjors moments de la Comunitat”, ha assenyalat.

Finalment, ha aplaudit el “gran treball” que està fent l’alcalde de la localitat, Rubén Alfaro, “que res s’assembla a aquella senyora arrogant del passat”. “Elda és una ciutat fonamental i vull que siga la imatge d’aqueixa majoria àmplia del temps que ve”, ha sentenciat.

Per part seua, l’alcalde d’Elda, Rubén Alfaro, ha destacat que “Ximo Puig porta la nostra comarca en el seu ADN i el demostra amb el seu compromís amb el nostre Museu del Calçat o amb la posada en marxa de programes molt importants com Avalem Joves o el Pla Edificantque suposarà una inversió de 17 milions d’euros per als col·legis d’Elda”. “Hem creat una gran aliança entre els ajuntaments i ha sigut gràcies al Consell de Ximo Puig”, ha finalitzat.

PublicitatJuega Limpio Orihuela