28 societats musicals participen en el 132 Certamen ‘Ciutat de València’

El festival musical se celebrarà en el Palau de la Música del 19 al 22 de juliol

ciutat
Un membre de la banda municipal assaja abans de tocar en el saló de cristall de l'Ajuntament de València. EFE/Arxiu

Un total de 28 societats musicals valencianes, d’Europa i d’Amèrica participaran en la 132 edició del Certamen Internacional de Bandes de Música ‘Ciutat de València’ 2018, que se celebrarà en el Palau de la Música del 19 al 22 de juliol.

La presidenta del Palau de la Música i del Comitè Organitzador, Gloria Tello, i el membre del Comitè Organitzador Daniel Belloví, han presentat esta edició, segons han informat en un comunicat fonts municipals.

Està prevista l’actuació d’un total de 28 societats musicals, 17 en concurs, 5 convidades i 6 dins del Precertamen, que es desenvoluparà els dies 16, 17 i 18 en barris i llocs emblemàtics de la ciutat.

Tello ha afirmat que es tracta d’un certamen únic en molts aspectes, “amb més de 2.000 músics participant en els diferents escenaris on es desenvoluparà i també sent l’únic d’esta magnitud, que té caràcter anual, en el qual més bandes en nombre de músics participen”.

A més, és el que posseeix més quantitat de diners per premis i per participació, i l’únic que té un cicle de Precertamen pels barris. “Abans es feien només tres concerts en el mercat de Colón, enguany es desenvoluparan en l’antic llit del riu Túria, en l’avinguda d’Alfauir, en la plaça de l’Ermita de Vora en la Malva-rosa, en la plaça de la Mare de Déu, al Mercat Colón i en el carrer de la Guàrdia Civil en Benimaclet”, ha indicat Tello.

Així mateix, s’ha presentat a Rafael Sanz-Espert com a pròxim director titular de la Banda Municipal de València. El director valencià dirigirà a la centenària agrupació lírica en l’últim concert del certamen, mentre delibera el jurat de la secció d’Honor.

Sanz Espert s’ha mostrat “agraït” i “orgullós” de ser el pròxim titular de la Banda Municipal i indicat que a més de facilitar la compenetració entre l’Ajuntament i la Banda Municipal, vol fomentar la seua qualitat i que siga coneguda com a referent nacional i internacional. Entre els objectius del seu projecte destaca la incorporació de nous públics, programacions més atrevides amb estils diversos com el jazz, ritmes llatins, balls de saló i el teatre. A més, ha dit, “vull cridar a directors nacionals i internacionals de prestigi i estudiarem que la banda Municipal estiga representada en les institucions més destacades del món”.

De les 28 bandes que participaran en el certamen 27 són europees (18 de la Comunitat Valenciana, sis de la resta de l’Estat i tres europees) i una d’Amèrica. Enguany el jurat està format per Mercedes Zavala, compositora; Carlos Pellicer, compositor; Eva Lopszyc (Argentina), compositora i directora; Françoise Boulanger (França), director; i Thomas Doss, (Àustria), compositor.

Publicitat