SOLCONCER, la millor solució constructiva, que fomenta el consum de ceràmica castellonenca

El Govern Provincial presenta en Cevisama la inclusió de 140 variants de façanes a l'anàlisi comparativa d'aquest programa.

570
Detall del cartell del nou Passeig Guillem Agulló, ubicat als Jardins dels Vivers de València. Horitzontal. 21/04/2018 4640#Agencia ACN

La Diputació de Castelló i l’Institut de Tecnologia Ceràmica avancen en l’aplicació SOLCONCER (Solucions Constructives Ceràmiques) que promou, des de criteris científics, l’ús de la ceràmica provincial com la millor solució constructiva a les diferents necessitats que es puguen plantejar en impulsar un projecte. Així, el estand provincial en Cevisama, ha acollit avui la presentació de les novetats d’aquesta aplicació, amb la qual la Diputació aporta al sector una eina útil que fomenta el consum de ceràmica castellonenca. Unes novetats que passen per la inclusió de fins a 140 variants de façanes a l’anàlisi comparativa d’aquest programa.

El diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha valorat el recorregut d’aquesta eina “amb la qual seguim impulsant la integració del material ceràmic en l’arquitectura i la construcció, i que en aquest 2018 incorpora noves funcions amb l’avaluació de revestiments ceràmics i alternatius en façanes. És una eina totalment operativa per a obres en entorns urbans, revestiment interior, avui incorporem façanes i ja estem treballant perquè també es puga fer tot tipus de comparacions en la rehabilitació d’habitatge”.

L’objectiu principal d’aquesta avaluació és el de poder seleccionar, sobre la base d’uns criteris d’elecció determinats i sota tres punts de vista diferents (ambiental, econòmic i prestacional), quina solució és la més apropiada entre les possibilitats analitzades. Per a dur a terme aquesta anàlisi, l’usuari necessita prèviament determinar les característiques o escenaris de les diferents solucions constructives a analitzar.

Novetat de 2018: la inclusió de revestiments de façanes
Aquesta nova fase, ja està disponible online i permet l’avaluació de 10 tipus diferents de revestiment de façanes. Vist el caràcter sectorial de l’eina, la rajola de gres porcellànic (material ceràmic per excel·lència) és considerada imprescindible en la comparativa. A aquest material se li uneixen altres recobriments ceràmics més innovadors i considerats també imprescindibles: les làmines ceràmiques i les plaques ceràmiques alveolars.

Dins de l’eina, l’usuari podrà escollir sempre entre un d’aquests tres materials com a recobriment base en la comparativa, per a poder confrontar-ho amb un de la resta dels materials proposats: rajola ceràmica caravista, pedra natural, morter monocapa, xapes d’acer galvanitzat, panells multicapa d’alumini, panells de fibrociment i panells fenòlics (HPL).

Al costat dels materials de recobriment en l’eina es podran analitzar fins a 5 tipus de façanes diferents. Tot açò, juntament amb la resta d’escenaris determinats per l’usuari, fa que l’eina oferisca un total de més de 140 variants diferents de façanes per a l’anàlisi comparativa amb els diferents materials de recobriment.