17:12 - jueves, 7 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

Soler: “El canvi de model econòmic valencià és essencial per a no perdre posicions i que els nostres fills i néts visquen millor que nosaltres”

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha destacat que “si la Comunitat Valenciana no vol perdre posicions en la convergència amb el conjunt d’Espanya i Europa, i mantenir el seu nivell de benestar, és essencial transformar el nostre model econòmic”. Soler ha realitzat aquestes declaracions durant la inauguració del cicle de conferències sota el lema “Reflexió i debat per a la transformació del model econòmic valencià”, on ha estat acompanyat per la secretària autonòmica de Model Econòmic i Finançament, María José Mira, i la directora general de Sector Públic, Model Econòmic i Patrimoni, Empar Martínez Bonafé.

Aquest cicle de conferències inicia el debat social perquè agents, institucions o experts facen les seues aportacions amb la finalitat d’enriquir en disseny del nou model. En la seua intervenció, el conseller Soler ha afirmat que “el canvi de model econòmic valencià és essencial per a no perdre posicions i que els nostres fills i néts visquen millor que nosaltres”.

La primera conferència que marca l’inici d’aquest cicle ha sigut a càrrec de Rafael Doménech, responsable d’Anàlisi Econòmica del BBVA Research i professor d’Economia de la Universitat de València, la ponència de la qual portava el títol “d’Ocupació, competitivitat, internacionalització i creixement empresarial”.

El conseller d’Hisenda ha destacat de Doménech el seu extens currículum, que ho ha convertit en un dels nostres millors investigadors i analistes de l’economia valenciana en el context global”. “Poques persones del nivell intel·lectual, acadèmic i professional de Rafael Doménech poden tenir una visió tan profunda de l’economia valenciana, des de dins i des de fora. Per açò -ha explicat Soler- poques persones com ell podrien ajudar-nos a reflexionar sobre la situació de la nostra economia i quines coses hem de canviar per a assegurar-nos un millor futur per als valencians i les generacions futures”.

“Aquest cicle de conferències ha d’ajudar-nos a debatre i reflexionar sobre cap a on anem i quin camí ha de seguir la nostra economia per a posicionar-se amb força, de la mà d’un dels experts més qualificats que tenim”, ha señado el conseller.

Últimas noticias

Contenido relacionado