Soler: “Cal reivindicar els valors originals del projecte de la Ciutat dels Arts perquè exercisca de símbol de la Comunitat moderna que impulsem”

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha subratllat que “cal reivindicar els valors originals del projecte de la Ciutat dels Arts i de les Ciències: la vocació divulgativa, didàctica i cultural, en els àmbits de la ciència, la tecnologia, la naturalesa i les arts”, amb la finalitat de garantir que servisca “per a connectar el millor de la nostra història, que es pot veure al centre de València i en molts altres llocs del territori valencià, amb un futur basat en el coneixement científic i artístic”.

Soler ha realitzat estes manifestacions en l’acte amb motiu del XX Aniversari de l’Hemisfèric, celebrat en el mateix recinte i en el qual s’ha presentat el curt commemoratiu dirigit per la directora de cinema espanyola Gracia Querejeta. En l’acte han intervingut també el director general de la Ciutat dels Arts i de les Ciències (Cacsa), Enrique Vidal, i la cineasta.

El responsable d’Hisenda ha subratllat els valors originals del projecte de la Ciutat dels Arts i de les Ciències, allunyat dels problemes posteriors relacionats amb el descontrol en la despesa, i ha instat a recuperar estos valors inicials, amb la finalitat d’assegurar que el recinte “siga este element emblemàtic que tots volem para la Comunitat Valenciana”.

En esta línia, ha recalcat que el recinte “s’ha convertit en la imatge més simbòlica de la València modera i futurista que no solament és un atractiu turístic fonamental, sinó també la constatació, per a aquells que la visiten, que València i la Comunitat Valenciana no solament ofereixen tradicions, platges agradables i un passat monumental brillant, sinó també un potencial científic i cultural viu. Este és l’èxit que celebrem hui”.

Soler ha recordat que, des que l’Hemisfèric va obrir les seues portes, quasi 9 milions de persones “han gaudit de les projeccions en gran format o en 3D, han admirat espectacles de ciència i tecnologia o han participat en activitats científiques i exposicions”. A més, ha ressaltat que, en 2017, “van passar per l’Hemisfèric més de 350.000 persones, pràcticament una mitjana de 1.000 espectadors diaris, que ens mostren el dinamisme d’un dels planetaris més grans d’Europa i l’interés del projecte divulgatiu i de la labor cultural que realitza”.

CatalanSpanish