Soler presenta un PEF amb “retencions de crèdit” de 364 milions d’euros i “sense retallades”

Vicent Soler ha donat a conéixer el Pla d'Econòmic Financer (PEF) que la Generalitat Valenciana ha enviat al Ministeri d'Hisenda.

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha donat a conéixer el Pla d’Econòmic Financer (PEF) que la Generalitat Valenciana ha enviat al Ministeri d’Hisenda i que, segons ha explicat, no conté “cap retallada” i “no afecta cap servici fonamental”. El que fa són “retencions de crèdit acordades amb totes les conselleries” de partides i projectes no executats en aquest últim trimestre –que suposen l’1,68% del pressupost consolidat, 364 milions– i que es passaran al 2020.

Soler ha exposat els detalls del pla de “contenció de la despesa” en una compareixença a Les Corts a petició pròpia, en la qual ha volgut deixar clar que, en el que va d’any el Botànic “ha gastat més” que en l’exercici anterior en tots els departaments –en total de 7.045 milions més–, amb el que “no hi ha retallades” i els Pressupostos de la Generalitat “continuen sent expansius”, ha defès.

Els capítols en els quals més s’aprecia la “cirurgia fina” del Consell, ha apuntat Soler, són el capítol VI (Inversions Reals) i VII (Transferències de capital) en els quals no s’havia començat la licitació i per tant, poden traslladar-se al pressupost del 2020″ perquè era impossible la seua execució en el quart trimestre del 2019, ha argumentat. En el capítol I (Despeses de personal) s’ha aplicat una retenció de crèdit de 20 milions, corresponents a vacants produïdes durant l’exercici pressupostari.

En la seua intervenció, el conseller ha justificat la necessitat d’aquests ajustos en la revisió a la baixa de les perspectives del quadre macroeconòmic i en la no aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) –que van rebre el vot en contra de PP, Cs i els independentistes catalans– i per tant en la reducció dels ingressos previstos. Una situació davant la qual “el Botànic ha actuat amb responsabilitat”, ha defès.

CatalanSpanish