Com són Daniela Gómez i Rocío Gil, Falleres Majors de València 2018?

La xicoteta Daniela Gómez dels Àngels, que ha rebut la trucada en el seu casal de Santa María Micaela-Martí L’Humà (sector Botànic-La Petxina), és fallera des del bressol. Estudia 5è de primària en el col·legi Sant Pere Pascual i entre les seues aficions destaca que li encanta “jugar amb les meues amigues i estic aprenent a fer surf”.

Daniela de 10 anys, no podia evitar les llàgrimes després de conéixer el seu nomenament al costat de la seua família i amics de la comissió. Els seus pares es mostraven orgullosos i asseguraven que “ha valgut la pena els nervis passats per veure-la tan feliç”.

El seu regnat en Santa María Micaela ho ha compartit amb el seu primer Alejandro, que ha sigut el seu president infantil. A més, és neboda d’Estefania De Julio, que va ser Cort d’Honor de la Fallera Major de València 1999 i enguany és vicepresidenta de JCF, responsable de l’àrea de protocol.

Daniela assegura que li agraden els arrossos en tota la seua varietat, afirmant amb orgull que “els meus iaios són els que millor els cuinen”.

El rosa és el seu color favorit, i confessa que sol beure “sempre un got de llet freda abans de dormir”. De les falles destaca la “passió amb què els fallers viuen les falles”.

 

Rocío Gil Uncio, de 26 anys, va estudiar dret i dos màster en ‘Dret i Gestió del Transport’ i Accés a l’Advocacia. Treballa en un despatx d’advocats. Pertany a la Falla de la plaça de la Mercé del sector La Seu-La Xerea-El Mercat.

Rocío ja sap el que és pertànyer a la Cort d’Honor, després de formar part de la Cort infantil del 2001 al costat d’una altra candidata triada com és Marta Nebot, que juntes reviuran aquell “màgic any”. Cal destacar que del grup d’infantils d’aquell 2001, Rocío és la tercera jove a aconseguir ser Fallera Major de València, després d’ocupar la Cadira d’Or les seues també amigues Begoña Jiménez (2013) i Carmen Sancho (2014), que com la mateixa Rocío ha assegurat l’han acompanyat durant el seu regnat en La Mercé i està “segura que les seguiré tenint al meu costat”.

Al costat de Rocío, en el moment de la trucada es trobava en el seu domicili familiar al costat dels seus pares i la seua germana Carla, d’11 anys, qui assegurava “esta molt feliç”.

Es considera “molt extravertida i un defecte seria que sóc massa organitzada”. Viatjar és una de les seues majors passions i el Japó és la destinació al que li agradaria anar. Apassionada de la indumentària, Rocío es defineix com una jove “molt fallera, propera i alegre”.

 

CatalanSpanish