Soriano, expresident del Valencia CF, assegura que li van avisar que Soler havia encarregat el seu segrest i xantatge

Relata que li van traslladar que el pla era calmar-ho, portar-li-ho a França i fins a arribar a tallar-li dits i orelles.

L’expresident del Valencia C.F. Vicente Soriano ha assegurat que el confident de la Policia i acusat en la causa Rachid Behdaoui es va reunir amb ell per a avisar-li que l’altre expresident ‘che’ Juan Bautista Soler volia “fer-li mal” pel “problema econòmic” que tots dos mantenien arran del deute generat per la venda d’un paquet d’accions del club valencianista.

En concret, ha relatat que Rachid li va explicar que el pla de segrest suposadament encarregat per Soler contemplava esperar-lo a l’eixida de la cafeteria en la qual esmorzava, ficar-lo en un furgó, calmar-lo i portar-lo a França per a, una vegada creuada la frontera, fer-li xantatge a ell mateix i a la seua família perquè pagara el deute. “I després deixar-me tirat en una gasolinera amb diners i drogues. Em va dir que volien tallar-me dits i orelles”, ha afirmat Soriano.

Rovira  

Així s’ha pronunciat Soriano aquest dijous en aquest juí, que s’està repetint per ordre de l’Audiència de València després de l’aparició de Rachid Behdaoui, confident de la Policia, del que es va tindre coneixement que es trobava a la presó preventiva a Gibraltar com a sospitós d’un robatori a mà armada. Rachid ha sigut traslladat de forma temporal per a estar present en la vista.

En aquest procediment hi ha quatre acusats: Soler, Rachid, l’empresari italià Ciro d’Anna i el ciutadà magrebí Abdellatif Laarouibi, conegut com ‘Tati’. Fiscalia sol·licita per a Soler i els dos empresaris nou mesos de presó per un suposat delicte de detenció il·legal.

L’acusació particular, que representa a Vicente Soriano, demanda huit anys per a Soler, D’Anna i ‘Tati’ pel segrest, mentre que sis anys de presó pel mateix delicte per a Rachid, encara que amb l’atenuant d’haver col·laborat en la investigació.

Soler va declarar aquest passat dimecres com a acusat pel presumpte intent de segrest i va dir que sempre es va negar a “participar en res il·legal”, malgrat que fins i tot va rebre “amenaces vetlades” perquè fora part de l’operatiu per al rapte. Així mateix, va justificar que no va acudir a denunciar aquests fets a la Policia perquè “tenia molta por” a rebre “represàlies”.

PublicitatJuega Limpio Orihuela