Sorribes: “Crec que tinc la preparació i l’experiència per a presentar un projecte en què la gent pot confiar”

Adrián Sorribes és primer Tinent Alcalde de Nules, a més de Regidor d’Urbanisme, Obres, Serveis, Parcs, Jardins, Cementeri, Innovació Tecnologia i Comunicació, a més de ser Alcalde de Mascarell.

P.- Com es gestiona un ajuntament, que està governat per diversos partits i línies ideològiques?

R.- Es gestiona parlant menys de temes generalistes i centrant-te en temes municipals. Si eres capaç de veure que som veïns intentant fer el millor per al nostre municipi és molt més fàcil. Les ideologies marquen punts de partida, però la realitat és que vivim en una modernitat liquida com diria Zygmunt Bauman i hem d’adaptar-nos.

P.- Esteu tenint problemes amb l’enderrocament de l’empresa ‘Curtidos Nules’, sobretot per l’aparició de material tòxic, quines mesures està duent a terme l’ajuntament?

R.- Els propietaris ja han sol·licitat la llicència d’enderrocament i han presentat el projecte. Tenien sis mesos per a iniciar l’enderrocament i van sol·licitar una pròrroga. Ara ja conclòs el termini, l’Ajuntament procedirà a les multes coercitives perquè el propietari actue. En cas d’incomplir les multes i no actuar deuria l’Ajuntament sol·licitar permisos i actuar d’ofici.

P.- El pàrquing subterrani, us ha portat molts escalfaments de cap, creeu que ha valgut la pena aquesta lluita?
R.- La lluita en aquest cas, és el fons de les concessions en aquest país. Una empresa licita una concessió amb la idea que si funciona bé es quedaren els beneficis i si no serà rescatada per l’administració pública.
Nosaltres no ens neguem al fet que la infraestructura té un cost i que aqueix cost deu cobrir-se. Però l’empresa amb un pla de viabilitat i amb total llibertat va licitar l’obra i la va realitzar. Ara no pot entrar cap empresa mentre no renuncie, ni ha d’estimar-se el valor de la instal·lació solament pel cost de realització.
Pot eixir bé o malament aquest camí emprés, però si ix bé serà una senda que molts municipis seguiran perquè les nostres reivindicacions són justes en defensa de l’interés de la ciutadania. No més privatitzar beneficis i socialitzar les perdudes.

P.- Com van les gestions de la llicència del Tanatori Municipal?
R.-
Als actuals gestors del Tanatori se’ls ha notificat la resolució del Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana (CJCCV) i ara està en la seua mà realitzar un nou projecte de llicència d’activitat i que siga aprovat.

P.- En quin punt està el Pla Especial de la Marjaleria?
R.-
La licitació està en marxa, les meses de contractació ja estan convocades i abans de final d’any tindrem una empresa adjudicatària, que haurà de fer-se càrrec de l’aprovació d’aquest pla. En tres anys hem tingut moments de desesperar-nos davant l’embós administratiu però avui podem dir, que ja estem en marxa.

P.- De qui t’assegues més pròxim del CCD o Compromís?
R.-
Avui dia no solament hi ha un eix esquerra dreta, sinó que ens situem depenent de molts vectors. En el plànol de polítiques socials, els tres podríem coincidir, en el plànol de la identitat nacional els conceptes són diferents i més llunyans.
Com a socialistes, la nostra política se centra en les persones sense entendre d’identitats, ni fronteres administratives. El que em situa tant pròxim com allunyat de tots dos.

P.- Assistiràs al Congrés del PSPV-CS a Almenara?
R.-
Sí, en aquest cas no assistiré com a delegat per Nules, ja que la nostra opció ha sigut, que si van votar els militants, haguera de ser una representació sense càrrecs la que ens representara.
No obstant això, aniré de delegat per joventuts, on és el meu últim congrés dins d’aquesta organització, coses de l’edat, i allí, sí que no ostente càrrec orgànic algun.

P.- Què opines de la crisi que està travessant el teu partit?
R.-
Les crisis simplement són períodes de canvi, uns són transicions suaus altres convulsos. Els economistes noruecs diuen que les crisis són bones perquè, com quan baixa la marea, ixen a relluir les coses importants.
Cal centrar-se en el fet que la millor forma de millorar la vida de la ciutadania a Castelló és podent prendre decisions; i per a açò cal governar. Bons equips, bones propostes, que la ciutadania entenga i la crisi es resol a Almenara fins a la pròxima remodelació. La socialdemocràcia sempre s’ha de reinventar per a estar en l’avantguarda política.

P.- En 2019 et presentaràs a Alcalde? Et veus guanyador?
R.-
Sí que vaig a presentar la meua candidatura a encapçalar la llista de PSPV a Nules i si els meus companys em recolzen, seré candidat en 2019 a l’Alcaldia. Guanyador? Per què no? Crec que tinc la preparació i l’experiència per a presentar un projecte en què la gent pot confiar.

P.- Què opines del comportament de l’oposició de Nules?
R.-
Crec que dins de l’oposició hi ha gent que encara no està treballant per millorar Nules, sinó que estan gestionant el rancor cap a l’actual equip de govern. Hi ha regidors del PP, que com a veïns parlem i trobem punts en comú de millora del municipi; però hi ha uns altres que no actuen com a regidors del Nules, sinó com la Santa Inquisició enfront de nosaltres. Podria acceptar aquesta postura de superioritat ètica i moral si la tingueren, però amb membres del seu equip entrant als jutjats a declarar, contractacions dubtoses a familiars directes mentre governaven, saltar-se contínuament la normativa en les seues accions o la mala gestió que ha suposat sobrecostos per al municipi de Nules… no em sembla la millor posició per a jutjar a ningú. Haurien de canviar d’interlocutors. Per posar un exemple gràfic, ningú es creu a Rajoy quan parla de lluita contra la corrupció.

 

 

 

CatalàEspañol