15 C
Valencia

Sostenibilitat saneja 98 arbres en el Ribalta 25 anys després de l’última poda intensiva

- Publicitat -AVL

Vint-i-cinc anys després el parc Ribalta s’ha sotmès a una poda intensiva per a sanejar el patrimoni arbori del pulmó verd Castelló. La regidora de Sostenibilitat Ambiental, Sara Usó, ha visitat aquesta setmana els treballs que s’estan executant sota la supervisió dels tècnics municipals i ha explicat que “els treballs tenen com a objectiu prioritari sanejar els arbres, evitar els riscos de caiguda per l’estat de podriment intern de molts d’ells i evitar al màxim les tales”.

 Usó ha recordat que l’última tala d’aquesta intensitat es remunta a 1990 pel que entén que “l’aspecte que presenta en aquests moments el parc cride l’atenció”. Els tècnics de l’àrea de Sostenibilitat Ambiental han detallat que “tots els talls s’han fet deixant tira-sabes de manera que s’assegure una bona brotada en la pròxima primavera i una correcta cicatrització de les ferides”. A més, tots els talls s’han protegit amb pintura cicatritzant amb fungicida i s’ha respectat al màxim l’estructura dels arbres.

 Els exemplars sobre els quals s’ha actuat s’han tallat a una alçada de 30 metres i no s’han fet rebaixes fortes de copa que perjudiquen els arbres. No obstant açò, adverteixen els tècnics, hi ha arbres que estan en mal estat i tard o d’hora s’hauran de reemplaçar. “L’actuació de poda intensiva i d’emergència ha fet, precisament, que es ralentisca el procés de deterioració. Amb les precaucions que s’han pres en podar i sanejar, els arbres tindran un brot correcte i s’ha disminuït el perill de caiguda de branques i, a més, les ferides cicatritzaran correctament”, ha insistit la regidora.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,784FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Un brot per contacte social deixa 3 contagiats de coronavirus més a l’Alcúdia

La Comunitat Valenciana ha registrat en l'última jornada 621 nous contagis de coronavirus confirmats per prova PCR

Onda registra un brot de coronavirus per contacte social

La Comunitat Valenciana ha registrat en l'última jornada 621 nous contagis de coronavirus confirmats per prova PCR,

Detectat un brot de coronavirus en una empresa d’oci de Benimodo

Este brot afecta 8 persones, totes elles han donat positiu en les proves PCR i actualment guarden quarantena així com les persones amb les quals ha tingut un contacte pròxim.

Dos brots en Carlet per contacte social provoquen 15 positius més

Malgrat les mesures que Carlet ha imposat després de les no-festes. Esta localitat de la Ribera se situa en el punt de mira de Sanitat per l'alt volum de casos positius que té.

Teulada registra un brot de coronavirus per contacte social

Les persones que han donat positiu romanen confinades per ordre de la Conselleria de Sanitat.
- Advertisement -

: Valencià