viernes, 19 abril 2024

El Villarreal es va avançar per dues vegades davant el Spartak i li van remuntar ‘in extremis’ (3-3)

Toko Ekambi va marcar el primer gol amb aquest cop de dreta que va entrar per tot l'escaire.

¡De bojos! El Villarreal va empatar davant l’Spartak de Moscou en un partit ple d’alternatives. Els grocs van arribar a posar-se fins a per dues vegades per davant en el marcador, el conjunt rus li va donar la volta al marcador i finalment Santi Cazorla va igualar la contesa amb un gol de penal ja en l’últim sospir. Els gols grocs van portar la signatura de Toko Ekambi, Pablo Fornals i Cazorla, mentre que els gols del Spartak van ser de Zé Luis (2) i Melgarejo.

Javi Calleja va fer canvis a l’onze per refrescar l’equip. La novetat més cridanera va ser la presència del jove nigerià Samu Chukwueze, que va estrenar titularitat en el costat dret de l’atac groc. Ja havia debutat amb el primer equip davant el Rangers, però aquesta vegada formava a l’equip titular.

Precisament Samu va ser el primer a provar fortuna davant la porteria de Maksimenko. El seu xut amb l’esquerra es va anar lleugerament desviat.

El Submarí es va avançar al minut 13. Toko Ekambi va rebre escorat a l’esquerra i va deixar anar un cop de dreta que va entrar per tot l’escaire. Tremenda jugada del franc-camerunès (0-1). El Spartak es va anar estirant a la recerca de l’empat. Andrés Fernández ho va evitar en el minut 32 amb una excel·lent estirada a tir forçat de Zobnin.

En la següent jugada el col·legiat va assenyalar el punt de penal. Va ser després que la pilota copegés en el braç de Sansone. Zé Luis va anotar des dels 11 metres (1-1, m. 33).

Després del pas pels vestidors, el Submarí va recuperar forces i va ordenar idees. Així, tan sols havien transcorregut tres minuts del segon acte quan va arribar el 1-2. Pablo Fornals es va aprofitar d’un rebuig de la defensa russa per retallar amb estil al seu parell i anotar amb l’esquerra (1-2, m. 48). Pura elegància.

El Villarreal era sòlid. A més, els grocs eixien amb velocitat i molt perill a l’atac. Calleja, valent en el seu plantejament, va treure a Gerard Moreno amb tal de sentenciar el partit. El Spartak no es va rendir. De fet, va arribar el marcar per mitjà d’un cop de cap de Melgarejo, però el col·legiat alemany Daniel Siebert va anul·lar el gol per fora de joc.

Al Submarí li va tocar patir. Hanni va enviar la pilota a la fusta amb un xut des de la frontal de l’àrea. Per la seua banda, els grocs intentaven connectar una contra que matés definitivament el partit.

El Spartak va empatar al 81′. Zé Luis va rematar de cap a la xarxa després d’un centre des de la banda esquerra (2-2). Tres minuts més tard el conjunt rus li va donar la volta al marcador. Hanni va rematar al pal i el rebuig el va agafar Melgarejo per marcar el 3-2.

Tot semblava perdut, però aquest equip mai es rendeix. Així, el 3-3 va arribar ja en el temps de descompte. Funes Mori va ser agafat a l’àrea i l’àrbitre va assenyalar el punt fatídic quan es complia el minut 95. Santi Cazorla va assumir la responsabilitat i va anotar enganyant al porter des dels 11 metres. L’asturià es va retrobar amb el gol després de més de dos anys sense tindre aquesta sensació. El seu últim gol va ser, també de penal, amb l’Arsenal FC contra el FC Southampton (10-09-2016).

El proper partit del Villarreal serà aquest diumenge davant l’Espanyol al RCDE Stadium (18.30 hores).

Fitxa tècnica:

FC Spartak Moskva: Maksimenko; Rasskazov, Bocchetti, Dzhikiya, Kombarov (Timofeev, m. 89); Zobnin, Fernando, Ignatov (Hanni, m. 68); Lomovitski Tashaev, m. 79), Melgarejo i Zé Luis.

Villarreal CF: Andrés Fernández; Mario Gaspar, Bonera, Víctor Ruiz, Pedraza; Funes Mori, Trigueros; Samu Chukwueze (Cazorla, m. 70), Sansone (Gerard, m. 60), Fornals; i Toko Ekambi (Layún, m. 76).

Gols: 0-1. Min. 13: Toko Ekambi. 1-1. Min. 33: Zé Luis, de penal. 1-2. Min. 48: Fornals. 2-2. Min. 81: Zé Luis. 3-2. Min. 84: Melgarejo. 3-3. Min. 95: Cazorla, de penal.

Àrbitre: Daniel Siebert (GER). Groga als locals Dzhikiya, Fernando i Rasskazov; així com al visitant Sansone.

Incidències: Partit corresponent a la segona jornada de la Fase de Grups de la UEFA Europa League disputat a l’estadi Spartak de Moscou.