Stephane Soriano: “En Benaguasil tot el món sap qui és Ximo Segarra, eixa és la valia del nostre projecte”

En plena setmana de festes, l'ambient en Benaguasil és de festa i goig, però el treball a l'Ajuntament no baixa la guardia. Stephane Soriano, regidor de Ciutadania, Urbanitzacions, Policia Local, Associacions, Comunicació i Tecnologia, ens conta com viu la seua etapa en el consistori local.

Quina és la teua perspectiva per al temps que queda en Benaguasil d’ací al dia d’eleccions?

Molt de treball, en la mateixa línia que hem estat seguint en estes últimes legislatures i sobretot en estos últims tres anys i estos mesos: treballar, seguir treballant pel poble i continuant fent coses. Gestió i treball, eixa és la perspectiva

És la teua tercera legislatura com a regidor. Com veus les coses el primer any i com les veus ara?

La forma de fer política ha canviat abans i després de la crisi, hi ha un canvi de mentalitat i d’exigència, abans se feia una política d’anar per casa i ara és més una política professional. Sume experiència amb joventut i també l’estar anys fent gestió i donant la cara, la conclusió és que al final el que importa són les persones, les persones no canvien. Canvia l’exigència, el que t’estiguen reclamant però l’essència de les persones està ahí i el que n’hi ha. Jo sempre dic que s’ha de fer el bé, s’ha d’ajudar a tot el món des que t’alces fins que et gites, anar-se’n a dormir en la conciència tranquil·la.

Des de la teua perspectiva que eres un regidor prou jove. Veus que n’hi ha una autèntica regeneració en el partit?

Fa falta sumar totes les sensibilitats possibles i totes les edats possibles. A vegades quan parlem de regenerar pareix que estem parlant de ficar a gent de 20 anys per la gent que té 50. Eixe concepte està equivocat, fa falta gent de totes les edats per portar punts de vista de la política diferent, fa falta reflectir la societat en les institucions. Si el partit necessita més regeneració, el PP ha d’obrir-se més. És veritat que, des del meu punt de vista, el PP ha estat anys de perfil al què la societat demanava.

Que et pareix l’actuació de Pablo Casado com a president del partit?

Son temps interessant però tampoc son temps molt fàcils, tenim un president del govern que és president enganyant a la gent, deia que venia per a dos mesos i ara vol estar dos anys, ací estem més preocupats per desenterrar a Franco que en solucionar els problemes de la gent del dia a dia. El paro, el dièsel, el preu de llum, impost a la banca, impostos nous per als empresaris i per a la gent que guanye més de 60.000 €, etc. Al final estic content en l’elecció de Pablo Casado però té una llavor molt gran que fer, que és recuperar la confiança, no soles de 5 milions de persones sinó a més d’11, 12, 13 milions d’espanyols que pugen confiar en el nostre partit.

Enfront de tot això tens al PSOE que encara esta buscant-se, tens als populistes de Podemos, tens als nacionalistes del PdCat, ací tenim a Compromís que volen una llengua, però la llengua catalana, eixos no creuen en el valencianisme com creem nosaltres, si que crec que la gent s’està donant conter de qui és qui. Crec que Pablo Casado li ha portat la frescor que necessitava el partit.

No has fet menció de Ciudadanos

No he nomenat a Ciudadanos perquè crec que és un partir que no sap ni a on va, quan una persona no sap on va, a vegades el que passa és que s’aparta. Ací en Benaguasil, es veritat que tenim una circumstància especial però crec que és més per quimeres personals que per res mes. Crec que fins a les pròximes eleccions anirà en increment. Ací tenim dos regidors de Ciudadanos, quant uno de ells votava a Esquerra Unida i l’altra persona votant declarat del PSOE, i els dos s’en van a Ciudadanos. Formen una llista electoral on estan amics, familiars, etc.

El primer plenari en el qual entren, comencen a votar tot en contra. Ells en la campanya venien a arreglar les coses. La representant del tripartit diu que s’alcen i se’n van (Ciudadanos, Compromís i PSOE) en l’últim plenari. Ací està clar que la gent ho ha de tindre molt clar, les pròximes eleccions un vot depositat al PSOE, serà el mateix que un vot depositat a Compromís o Ciudadanos i votar a Ciudadanos es lo mateix que votar a PSOE i Compromís.

Hem abaixat impostos, taxes, s’ha millorat en la neteja, en parques i jardins, tenim un poble que te instal·lacions de tot tipus, acabem de canviar el cesped artificial, hem fet una piscina coberta en un centre hidrotermal que es referent en la nostra comarca, tenim un remanent econòmic positiu. La situació econòmica de Benaguasil és bona, però esta gent està intentant fent càlculs i històries, dient mentides. Intenten donar un missatge contrari a la situació actual del poble.

Penses que Ciudadanos pactaria amb Compromís  i PSOE per a obtindre l’alcaldia?

Crec que no guanyaran, la gent sap qui es qui i en els pobles la diferencia és que voten a les persones, no al partit polític que representen. En este poble tot el món sap qui es Ximo Segarra, eixa és justament la valia del nostre projecte, que el formen persones integres i quan tu tens un alcalde que és una bona persona, que és una persona que ha gestionat bé, no dic que altres persones siguen roïnes però s’ha de veure la integritat de cadascun.

Jo no sé qui anirà de candidat per Ciudadanos, ni del PSOE, ni de Compromís, ni de qui siga. Nosaltres ens preocupem del que és nostre, si tindrà eixa ordre o no, ens dóna igual, ací no mes aporten critiques, cap proposta per a millorar el poble. Ací tot és criticar el que fa el PP, ara propostes cap.

Ara són ells, els que hauran de donar explicacions al seu electorat de el que han estat fent durant tota la legislatura, de perquè li estan fent el joc al PSOE i a Compromís, de per què l’últim plenari la portaveu del PSOE fa de representant de el que opina el tripartit en l’oposició, en acabar esta senyora es van alçar tots.

La gent també que tindre clar quin tipo de poble vol. Perquè ací quan hi ha tripartits, quadripartits, ací cada un tira per a ell, al final és un desmadre. El que necessites és la suficient força per a fer projectes i per a fer un poble bo.

I quin és el projecte per a 2019?

És el de seguir en un poble de qualitat de vida i sobretot de benestar, som un poble que té infraestructures per a cada tipus d’edat, els impostos són baixos, un poble net, el que s’ha de fer és intentar donar-li cada vegada més oportunitats al poble. Tenim un bon polígon industrial, crec que és fonamental, perquè a més que vinguen les xicotetes empreses, vinguen empreses més grans, que generen llocs de treball. Que bo seria que estiguera ací la Ford perquè quasi tot el poble tindria un lloc de treball i això al final és el que la gent espera i vol, benestar familiar.

La línia a seguir ha de ser eixa, la d’un poble de qualitat, de benestar i cultural. Hem de fer cada vegada més iniciatives culturals, fent identitat com a poble, un poble valencianoparlant i faller. Que no ens rasgem les vestidures per dir-lo, ens encanta traure la senyera, ens encanta tindre els nostres costums i les nostres tradicions i que no estem disposats a renunciar a elles.

Publicitat