30.8 C
Valencia

STEPV considera “il·legal” que el professorat vaja als centres i CSIF ho qualifica d'”irresponsable”

STEPV: "Les instruccions oficials firmades per les autoritats no es poden modificar per vídeos, missatges en les xarxes o similars."

- Publicitat -AVL

Els sindicats STEPV i CSIF han expressat la seua disconformitat amb la decisió de l’administració educativa que docents acudisquen al seu centre de treball malgrat la suspensió de les classes per la pandèmia de coronavirus. Així, han qualificat a la mesura d'”il·legal” i “irresponsable”.

El Sindicat de Treballadors i Treballadores de l’Ensenyament del País Valencià (STEPV) manifesta que mantenir l’assistència en els centres educatius “contradiu el decret d’estat d’alarma publicat dissabte passat, que textualment diu: ‘Se suspèn l’activitat educativa presencial en tots els centres i etapes, cicles, graus, cursos i nivells d’ensenyament contemplats en l’article 3 de la Llei Orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’Educació, inclosa l’ensenyament universitari, així com qualssevol altres activitats educatives o de formació impartides en altres centres públics o privats'”.

Per açò, esta entitat ha registrat telemàticament en la Conselleria d’Educació una petició perquè publique unes instruccions que determinen “clarament el tancament total dels centres educatius”.

A més, STEPV recorda, en un comunicat, que “les instruccions oficials firmades per les autoritats no es poden modificar per vídeos, missatges en les xarxes o similars, sinó pels procediments reglamentaris que estableix la legislació vigent”.

“Per sort, –prossegueixen– moltes direccions de centres educatius han demanat al seu professorat i a la resta de treballadors que no acudisquen hui al centre educatiu, atenent les indicacions de les autoritats sanitàries i el decret d’estat d’alarma que obliga el confinament en els domicilis excepte en els servicis essencials”.

Este sindicat afirma que li “consta que molts docents, fins i tot els que hui tenien festiu per Falles o Magdalena, estan treballant en la plataforma virtual habilitada per la Conselleria d’Educació, en un exercici de responsabilitat i de vocació”.

STEPV “continua sense entendre per què la Conselleria no ha modificat les instruccions donades divendres passat, com sí que han fet altres territoris que han rectificat després de la publicació del reial decret d’estat d’alarma, com Andalusia, Astúries, Cantàbria, Navarra i unes altres que també tenien prevista l’assistència del professorat en els centres i hui estan completament tancats”.

En la mateixa línia, la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha qualificat d'”irresponsabilitat la postura de Conselleria d’Educació de no secundar la campanya ‘Queda’t a casa’ impulsada pel Govern d’Espanya i no generalitzar el teletreball entre el personal docent”.

Enquesta per a denunciar la situació

CSIF ha divulgat este dilluns una enquesta perquè els professionals obligats a acudir als seus centres “puguen denunciar esta situació”.

La central reclama a la Conselleria que “es complisca amb les directrius del Reial decret publicat el dissabte i que promoga el teletreball per al personal docent”.

El sindicat assegura que va estar durant tot este diumenge tractant que l’Administració rectificara, “de manera que no exposara el seu personal acudint als centres i així complir les directrius del govern de romandre en les llars”. Lamenta que, a pesar de la seua insistència, “Conselleria segueix sense canviar les instruccions i pot obligar els docents a desplaçar-se i romandre en els seus centres, una gran responsabilitat que fan recaure, a més, en els equips directius”.

La central sindical, en esta conjuntura, ha habilitat un qüestionari titulat amb l’interrogant “Has hagut d’acudir al teu centre?”, en el qual pregunta per les mesures de seguretat adoptades en cada lloc de treball per a evitar contagi per Covid-19, amb quanta gent ha interactuat el docent que la contesta, si ha de tornar i quina és la seua opinió davant esta imposició presencial de Conselleria.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,754FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Trovam, la Fira Valenciana de la Música, sobreviu a l’any COVID

La huitena edició d'esta fira que se celebrarà a Castelló del 11 al 14 de novembre, abordarà les conseqüències de la COVID-19 en la indústria musical i gran part dels debats i les activitats professionals tindran com a objectiu establir camins i línies de recuperació i desenvolupament del ram.

Castelló tindrà un Pla Director per a proveir d’aigua potable a tota la província amb un “canvi de model de gestió”

La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha assenyalat en el seu compromís amb la Diputació Provincial per desenvolupar este projecte que s''han acabat "els temps de les obres no planificades o pegats per qüestions partidistes en l'aigua".

Sanitat invertirà 36 milions d’euros en l’ampliació de l’Hospital Marina Baixa

Es tracta d'una superfície construïda de 32.714 m² destinats a serveis assistencials flexibles, eficients i humanitzats.

Els sindicats demanen un protocol perquè en qualsevol aula amb un contagi de coronavirus facen tests a tots els alumnes

CSIF explica que existeix una elevada inquietud entre professionals docents, alumnat i famílies per la falta d'un criteri unificat referent a això.

Alfafar inicia la campanya de recollida d’arròs

La campanya es realitzarà en les 840 hectàrees que conformen la Marjal d'Alfafar.
- Advertisement -

: Valencià