STEPV convoca concentració per a reclamar millores en les plantilles de professorat

STEPV: "L'aplicació de la reducció horària en Secundària a 19 hores i la implantació del tutor/a especialista de primària a totes les unitats s'està fent a costa d'altres conceptes"

Europa Press

El Sindicat convoca una concentració a la Conselleria d’Educació (Av. Campanar, 32) a València el pròxim dimarts 9 de juliol a les 11 hores per a reclamar millores en les plantilles de professorat en tots els centres educatius.

STEPV ha pogut constatar que en el cas de la reducció horària a 19 hores lectives (ara en són 20 h) en els cossos de Secundària, FP, EOI i Ensenyaments Artístics, s’està fent a canvi d’anul·lar altres reduccions ja aconseguides com en cas de les tutories o les coordinacions de programes d’atenció a la diversitat, que necessiten mantindre també aquestes hores de reducció.

Rovira  

Cal dir que STEPV ha exigit la reducció horària a 18 hores lectives per a l’1 de setembre de 2019, tal com estava abans de les retallades de 2012, que ara s’han derogat mitjançant la llei 4/2019. Aquesta llei també permet la reducció horària en el cas del cos de mestres a 23 hores lectives (ara en són 25 h), fet que esperem que la Conselleria arreplegue, tal com va exigir STEPV, en el decret pendent de publicació de reversió de les retallades en horaris i ràtios, ja que en el primer esborrany negociat en Mesa Sectorial no estava contemplada aquesta possibilitat.

Quant a Primària, el compromís de la Conselleria era que el curs que ve, 2019/20, tots els grups recuperen el tutor/a especialista en primària que es va retallar en 2013 i que aquest curs s’ha recuperat en un 60% per la insistència i pressió de STEPV. Doncs bé, la Conselleria està recuperant aquesta figura a comptes d’hores del PAM (Pla d’Actuació de Millora). STEPV està en contra d’aquest “canvi de cromos”, ja que les hores de PAM continuen sent necessàries per als centres i no es poden disminuir per a complir el compromís de recuperació de la tutoria retallada.

Per tot això, STEPV convoca aquesta concentració i exigeix la negociació immediata de les plantilles docents, ja que encara estem aplicant les que el govern anterior del PP va retallar. Aquesta negociació és fonamental per a tancar definitivament el cicle de retallades i millorar les plantilles, atendre adequadament el nostre alumnat i aplicar correctament el decret i l’ordre d’atenció inclusiva, que requereix més personal i recursos en cada un dels centres educatius.

PublicitatJuega Limpio Orihuela