STEPV denuncia a Inspecció de Treball la situació dels centres educatius per l’onada de fred

El Sindicat estima que l'absentisme escolar s'ha incrementat un 10% respecte ahir.

AVL

Este matí, el Sindicat s’ha posat en contacte tant amb la Inspecció de Treball com amb l’INVASSAT per tal de denunciar la situació en què està treballant el professorat (i, en conseqüència, l’alumnat) en esta onada de fred, ja que els centres han d’estar ventilats per evitar contagis, fet que obliga a treballar amb temperatures per sota del que marca la normativa de salut laboral.

Les conclusions que ha obtingut el Sindicat després de parlar amb estos organismes són que, pel que fa a Inspecció de Treball, cal presentar denúncies individuals com ha proposat el Sindicat, presencialment, telemàticament o per via postal.

Quant a l’INVASSAT, han coincidit amb el Sindicat que cal ampliar els protocols d’actuació i implementar noves mesures en els centres educatius davant la previsió de l’augment de contagis després de les festes de Nadal, que ja s’estan començant a notar.

D’altra banda, el Sindicat ha realitzat un sondeig pels centres del País Valencià i ha pogut constatar que s’ha reduït en un 10% aproximadament l’assistència d’alumnat a les aules respecte de la jornada d’ahir, en què moltes famílies ja van decidir no dur als seus fills i filles a escola. En alguns centres ha faltat al voltant del 50% de l’alumnat.

Això ha comportat que el professorat s’haja trobat en la disjuntiva de decidir si àmplia matèria o es dedica a repassar continguts perquè l’alumnat que no ha assistit a classe després no haja de recuperar d’alguna manera la matèria avançada.

La Conselleria, a més, ha informat que 48 municipis (11 més que ahir) han tancat avui les escoles per l’emergència climatològica.

Tot plegat ratifica la demanda de STEPV de tancar els centres educatius a tot el País Valencià mentre dure esta onada de fred i també per reduir la possibilitat de contagis després de les festes de Nadal. Avui les temperatures també han sigut molt baixes i el professorat i l’alumnat han tornat a patir una situació d’estrés tèrmic com ahir.

- Advertisement -
CatalanSpanish