El Conseller d’Hisenda es reuneix amb STEPV per a informar sobre l’alta en nòmina del professorat

La Conselleria d'Hisenda s'ha posat en contacte aquest matí amb el Sindicat per a convocar-lo a una reunió amb el conseller, que ha tingut lloc aquesta vesprada.

professorat

L’objectiu de la reunió era informar el Sindicat de les gestions que s’estan duent a terme per a solucionar la problemàtica de l’alta en nòmina del professorat en pràctiques i interí. El Conseller Vicent Soler i la Directora General de Pressupostos, Eva Martínez, han informat que estan treballant amb la Conselleria d’Educació per a solucionar el problema i que l’alta en nòmina del personal afectat siga a partir de l’1 de setembre, ja que comparteixen la injustícia que suposa que l’alta haja estat a partir del 3 de setembre.

En aquests moments estan estudiant la fórmula legal i jurídica per solucionar aquesta situació, heretada del govern anterior però que serà corregida tan prompte com siga possible per tal de revertir la situació aquest curs i en el futur (cal tindre en compte que l’any que ve l’1 de setembre serà diumenge i tornarà a passar el mateix si no se soluciona de manera permanent. Segurament, la solució passarà per un acord de govern que establisca que el nomenament, en el cas del professorat, serà l’1 de setembre independentment del dia de la setmana que caiga.

El Conseller ha informat que està treballant amb la Conselleria d’Educació i amb Intervenció General per a solucionar-lo i fer efectiu l’alta en nòmina tan prompte com siga possible i l’abonament dels dos dies pendents, ja que no és un problema pressupostari, sinó d’aplicació d’una directriu anterior que el nou govern vol canviar.

STEPV ha informat el conseller Vicent Soler de les accions que ha dut a terme el Sindicat per tal de corregir la situació (denúncia com a sindicat i campanya de denúncies individuals a Inspecció de Treball) i que restem pendents d’una Mesa Sectorial d’Educació per abordar el tema sol·licitada pel Sindicat, que és l’àmbit en què s’ha de tractar per a solucionar-ho.

Aquesta és, i no altra, la situació en què es troba administrativament la qüestió. Es fa evident, per tant, que no hi ha cap acord entre cap sindicat i el conseller Soler al marge de les meses de negociació per a solucionar la qüestió. En tot cas, STEPV es ratifica en què la campanya de denúncies individuals engegada pel Sindicat ha fet reaccionar el govern valencià que s’està afanyant en buscar solucions a una situació injusta i absurda.

Publicitat