STEPV presenta una queixa al Síndic de Greuges per l’impagament de nòmines docents

PublicitatAVL

El Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià (STEPV) ha presentat una queixa al Síndic de Greuges per l’impagament de nòmines a docents, amb l’objectiu que “es prenguen les mesures necessàries perquè no torne a passar”.

Segons ha explicat en un comunicat, este dijous representants del sindicat s’han personat també en les direccions territorials d’Alacant, València i Castelló per a presentar les reclamacions que li han arribat, un centenar aproximadament, de persones que no han cobrat la nòmina de setembre, professorat en pràctiques, funcionaris de carrera procedent d’altres territoris per concurs de trasllats i interins.

PublicitatRovira  

Ha constatat que en les tres direccions estaven treballant per a incorporar a les nòmines les persones que no han cobrat el passat mes i tant a València com a Castelló s’han revisat una a una les reclamacions presentades, mentre que a Alacant eixa revisió es realitzarà la setmana que ve. S’ha comprovat que en alguns casos s’estaven implementant els pagaments i en uns altres s’estaven posant en contacte amb les persones afectades per falta de documentació.

STEPV ha demanat que s’obrira un termini extraordinari per a fer efectiu el pagament de la nòmina als afectats, però se’ls ha informat que no és possible perquè el sistema informàtic no està preparat per a fer els pagaments de forma immediata. “Desgraciadament, una vegada més, caldrà esperar a la fi de mes perquè s’abonen, de manera que les persones que no han cobrat setembre hauran d’esperar per a cobrar la nòmina juntament amb la d’octubre”, han explicat les mateixes fonts.

El sindicat demanarà a la Conselleria d’Educació que treballe per a modificar el programa de pagament de nòmines perquè es puguen abonar quan es resolguen les incidències i no haver d’esperar a la fi del mes següent perquè es faça efectiu el pagament.

STEPV espera que tot el personal que no hi ha cobre i ha presentat tota la documentació correctament, unes 500 persones, coure amb normalitat la nòmina de setembre i no tinga més problemes, i no descarta “cap altra acció si el problema continua”.