22.4 C
Valencia

STEPV rebutja la tornada a les aules al juny dels últims cursos de cada cicle

Este sindicat de treballadors de l'ensenyament argumenta que ni els centres estan preparats, ni per tres setmanes "val la pena" l'esforç i la planificació que requereix la mesura que proposa el Consell.

- Publicitat -AVL

El sindicat de treballadors de l’ensenyament del país valencià, STEPV, “rebutja” la mesura que es preveu adoptarà la conselleria d’Educació de què a partir de l’entrada en la fase 2 de desconfinament, prevista, inicialment per la setmana vinent, els alumnes dels últims cursos de cada cicle puguen tornar a les aules en grups reduïts.

L’argument en contra d’este sindicat es basa, fonamentalment en tres punts, segons ha explicat el coordinador d’acció sindical de l’STEPV, Marc Candela. D’una banda, parlen de què els centres “no estan preparats”, d’altra, al·leguen que en tractar-se de grups reduïts”d’uns 10 alumnes”, això suposaria que “caldria establir una selecció” de com organitzar-se i quins alumnes accedirien per donar cabuda a tots, segons les normes de seguretat establertes.

Per últim, des de l’STPV també es parla de què si finalment, esta mesura es porta a terme, “estem parlant d’un gran esforç per a tres setmanes escasses de curs que no servirien per a repassar ni per resoldre dubtes i que es traduirien pot ser en 4 o 5 sessions d’una hora per alumne, ja que s’haurien de dividir en grups”, argumenten.

Com ha recordat el representant sindical, “esta mesura s’aplicaria només als cursos de finalització de cicle”, és a dir a 4rt d’ESO i segon de Batxillerat o equivalents. Però a més, Candela també ha qüestionat que en la reunió amb el secretari autonòmic Miguel Soler, veiessen que també s’ha inclòs sisé de primària. I és que segons Candela “en estes edats és molt difícil fer entendre els més menuts que no poden ni abraçar ni estar a menys de dos metres dels seus amics i més quan entenem que no s’han acomiadat i que el any que ve probablement canvien de centre i de companys”.

Amb tot, l’argumentari sindicalista s’oposa a esta mesura de reobertura dels centres a l’últim mes de curs, i apunta també altres qüestions que tenen a veure amb la tornada a les aules al setembre com ara la necessitat de més personal docent, de formació específica pel professorat en l‘ús de noves tecnologies o en la reducció de l’horari lectiu dels docents per poder adaptar-se a un nou sitema convinat de presencialitat reduïda amb treball telèmàtic que, segons apunten, “sembla ser a hores d’ara l’escenari més probabale” am el que s’haurà d’afrontat el proper curs acadèmic.

Pel que fa a una possible consulta o debat amb les FAPES, com a altres elements claus de la comunitat educativa, Candela hi ha reconegut que no s’havien reunit formalment “perquè entenem que és a la Conselleria a qui li pertocaria també fer meses de debat conjuntes i no sectorials per reunir-se ara amb uns, ara en altres, com s’està fent”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,705FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Troben a Petrer el cadàver d’un home desaparegut a Ontinyent

Han trobat el cos sense vida del desaparegut en una séquia amb aigua en la partida de Santa Bàrbara de Petrer.

Pedro Sánchez descarta un nou confinament per a tota Espanya

Tot i que hi ha matisat que "no es pot tancar cap porta."

Gent Gran organitza tallers virtuals d’envelliment actiu en Castelló

La Regidoria estudia recuperar la presencialitat dels cursos de cara a 2021 si la situació epidemiològica ho permet.

La Diputació de Castelló activarà el 15 d’octubre una nova edició del programa Castelló Sènior

El termini d'inscripcions per al programa estarà obert entre el 15 i el 30 d'octubre de 2020, amb un total de 10.000 places disponibles que s'estructuren en 3 programes vacacionals.

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.
- Advertisement -

: Valencià