Confirmada la trama de factures falses en la Subdelegació i la investigació a dos funcionaris per part de Fulgencio i Barelles

En esta mateixa trama, també han sigut detinguts vint xicotets empresaris de Castelló

170

El nou delegat del Govern, Juan Carlos Fulgencio, i el subdelegat del Govern, David Barelles, han confirmat als mitjans de comunicació l’existència d’una trama de factures falses, a més han informat que s’ha obert un expedient disciplinari als funcionaris investigats, una mesura “que ha suposat la suspensió d’ocupació i sou, per la gravetat dels fets”.

Així ho ha manifestat davant els mitjans, després del seu acte de presa de possessió a València, preguntat per la investigació oberta pel jutjat d’Instrucció número 1 de Castelló a dos funcionaris de la Subdelegació del Govern per presumpta falsificació de factures.
El muntant pot arribar fins a un milió d’euros i la investigació se centra ara com ara en deu anys d’activitat de la institució.

Fulgencio ha explicat que s’ha posat en marxa una investigació interna “des del primer moment”, paral·lela a la judicial. “Es queda a l’espera de la decisió judicial, que serà la que condicionarà la resolució del Ministeri”, ha afegit.

Si bé el delegat no ha concretat el nombre de persones investigades, ha remarcat que es tracta d’una “investigació que naix en el si de la Subdelegació” i que els “funcionaris, en el compliment de les seues obligacions, quan detecten esta situació fan comprovacions i, quan tenen la sospita que poguera haver-hi alguna irregularitat, ho traslladen primer a la Secretària General de la delegació, que ho trasllada al Ministeri”.

“Alhora, en paral·lel, s’adona a la Fiscalia”, ha detallat, abans d’assegurar que “s’ha actuat des del primer moment amb el rigor que procedeix”. “Hi ha en aquest moment una investigació per part del Jutjat i la nostra pròpia investigació, que està duent a terme la mateixa inspecció financera del Ministeri, des del primer moment”, ha aclarit.

Al mateix temps, el subdelegat del Govern de Castelló, David Barelles també ha remés una declaració institucional, en la qual reconeix l’autenticitat dels fets, i realitza una sèrie d’aclariments, perquè esta investigació va començar en 2017, i ja s’estava actuant amb anterioritat.

En esta mateixa trama, també han sigut detinguts vint xicotets empresaris de Castelló, que el seu ‘modus operandi’ era el mateix durant anys, i es duia a terme tramitant una gran quantitat de factures falses, a través de petites empreses de la província.

Els funcionaris compraven en diferents establiments diversos productes pel seu gaudi, el dels seus familiars i amistats, però demanaven en aquests negocis que el rebut, suposadament, constara un altre concepte i que ho emetran a càrrec de la Subdelegació del Govern.

En altres casos, el frau era encara més clar i s’hi havia amb diners en efectiu. Presumptament, els membres de la Subdelegació és compixaven amb diferents gerents dels negocis perquè aquests últims emeteren factures per serveis inexistents i, una vegada la Subdelegació haguera pagat, repartir-se els diners al 50%.