Subías: “l’infrafinançament al qual ens sotmet Rajoy és el que llastra el futur dels valencians i valencianes”

“L’informe del Síndic de Comptes reconeix que la Generalitat està condemnada a fer malabarismes per poder cobrir serveis bàsics com a sanitat, educació o habitatge mentre no es millore el sistema de finançament”. El diputat socialista i portaveu de Sanitat, Ignacio Subías ha lamentat que el PP es dedique a fer contínues “crítiques destructives obviant el que realment llastra el futur d’aquesta Comunitat que és l’infrafinançament al qual ens sotmet el Govern de Rajoy”.

En aquest sentit hi ha criticat que el PP no sàpiga veure i reconéixer, tal com sí que ho fa l’informe presentat per la Sindicatura de Comptes, que “les coses han canviat i per bé”. Així li ha recordat al diputat del PP, Ruben Ibañez que és el mateix informe el que reconeix que no s’han detectat ‘en cap cas’ indicis de responsabilitat comptable” i que s’ha reduït el dèficit en 1.630 milions respecte a 2014 últim any del PP al govern, la qual cosa suposa un 44%.

En aquest sentit ha recordat que l’informe reflecteix clarament l’esforç que està realitzant el Consell per “netejar i desembolicar” tots els desajustaments que durant més de 20 anys va provocar el PP en les arques de la Generalitat, encara que “evidentment -ha assenyalat-, encara queda treball per fer”.

El responsable de Sanitat del grup socialista en Les Corts ha recordat que són nombrosos els mecanismes que des del departament de Sanitat s’estan habilitant per millorar el funcionament d’una administració que estava “pervertida per la nefasta gestió del PP”. En aquest sentit ha recordat que els pressupostos de 2018 s’han incrementat en gairebé 900 milions més pel que fa als últims del PP.

Ignacio Subías ha lamentat que el PPCV no reivindique amb tanta “eufòria” com fa les seues “crítiques destructives” una reforma del finançament que “llastra” l’economia valenciana i que també recull l’informe presentat pel Síndic. “Sofrim un infrafinançament que en alguns casos obliga al Consell i a les diferents conselleries com és el cas de Sanitat a contreure despeses sense cobertura pressupostària per poder donar l’assistència sanitària necessària”, ha explicat Subías qui ha recordat que és el mateix informe el que assenyala que en 2016 els ingressos del sistema de finançament només van cobrir el 59,9% de totes les despeses de la Generalitat.

CatalanSpanish