El Govern aprova un subsidi per a aturats sense ingressos de 430 euros al mes

Les persones desocupades que hagen esgotat les prestacions podran sol·licitar el nou subsidi de 430 euros des del divendres.

El Consell de Ministres ha aprovat este dimarts un subsidi per a aturats sense ingressos de 430 euros al mes.

Es tracta d’un subsidi especial que afectarà a més de mig milió de persones desocupades sense ingressos i que està destinat a aquells treballadors que han esgotat totes les prestacions i s’atorgarà durant un mínim de tres mesos.

La norma ha sigut publicada hui en el Boletín Oficial del Estado (BOE) després de la seua aprovació ahir en el Consell de Ministres, entra en vigor demà dijous i el subsidi podrà sol·licitar-se des de l’endemà.

Segons fonts del Ministeri, es tracta d’una ajuda econòmica molt necessària per a aquells aturats que van perdre el seu treball arran de la crisi del coronavirus i estan sense cap mena d’ingrés.

Per a accedir a este subsidi especial, els sol·licitants han d’haver esgotat totes les seues prestacions (contributives, assistencials, Renda Activa d’Inserció) entre el 14 de març i el 30 de juny, estar en desocupació i inscrits com a demandants d’ocupació en el Servei Públic d’Ocupació.

Esta ajuda no serà compatible amb la percepció de renda mínima, renda d’inclusió, salari social o ajudes anàlogues de qualsevol administració pública.

CatalanSpanish