22.2 C
Valencia

El Patronat Provincial elevarà a 885.000 euros les subvencions per a potenciar el producte turístic de Castelló

Impulsar el turisme gastronòmic i la marca Castelló Ruta del Sabor, així com incentivar la creació de grans esdeveniments, són dos dels objectius que destaca el president de la Diputació, José Martí.

- Publicitat -AVL

“Reforçar el suport als municipis, buscar nous productes turístics i potenciar el turisme gastronòmic a través de la marca Castelló Ruta del Sabor són tres dels grans reptes de la Diputació per a este 2020, tal com ha destacat hui el president de la institució”, José Martí, després de presidir el Consell Plenari del Patronat Provincial de Turisme.

José Martí, acompanyat per la diputada de turisme i vicepresidenta del Consell Plenari, Virginia Martí, ha destacat en este sentit la “gran aposta de la nova Diputació pel turisme, “que ha de ser un dels eixos vertebradors de les nostres comarques pel gran potencial de creació de riquesa que ofereix». I, de nou, ha insistit en un full de ruta que ha d’incidir en el turisme de muntanya i de cultura, en la innovació i en nous segments de demanda, com el cicloturisme, el senderisme o el turisme gastronòmic, sense oblidar per descomptat mai una de la nostra referència com és el turisme de platja».

Tot això ha quedat avalat hui per un Consell Plenari del Patronat Provincial de Turisme que ha donat el vistiplau a subvencions per valor de 885.000 € per a l’exercici 2020. Els programes aprovats, com ha explicat la diputada provincial, Virginia Martí, “suposen un reforç superior a l’11% respecte a 2019, amb especial èmfasi en la creació de producte turístic, al que es destinen un total de 400.000 euros”.

Així, l’organisme ha aprovat les bases reguladores d’unes línies d’ajudes que, principalment, beneficiaran als ajuntaments i entitats locals de la província, als qui van dirigits un total de 665.000 €, el 75% del total.

Entre les principals novetats, destaca l’ampliació i adequació a les necessitats dels ajuntaments de les subvencions per a la contractació dels serveis d’informadors i guies turístics per part dels consistoris municipals, que s’augmenta en 30.000 euros.

D’altra banda, sobreïx la creació de tres línies, per valor de 200.000 euros per a l’impuls del turisme gastronòmic i la marca Castelló Ruta de Sabor per part dels diferents agents implicats en el projecte, ja siga productors com a empreses certificades amb la marca, com a associacions sense ànim de lucre o ajuntaments. L’objectiu en este sentit és desenvolupar esdeveniments gastronòmics i de promoció que valoren els productes de la marca Castelló Ruta de Sabor.

Segons Virginia Martí, “que entre els requisits d’estos programes s’exigisca la participació d’almenys un 50% d’empreses certificades a Castelló Ruta de Sabor ajudarà a prestigiar una marca i un projecte que estava patint un estancament en els últims anys”. De fet, amb este pas “estem atenent una reivindicació traslladada pels mateixos participants en el club de producte”, afig la diputada, qui avança a més que en el futur s’augmentarà esta exigència de manera gradual.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,792FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

El Suprem inhabilita a Torra per unanimitat i deixarà de ser president de la Generalitat

Catalunya es prepara per a un escenari incert, ja que Quim Torra s'ha negat a convocar eleccions.

La campanya de fruita d’estiu per als productors de la Comunitat es torna a saldar amb un balanç desastrós

La diferència entre el que percep el llaurador en origen i el que paga el consumidor en botiga és de quasi el 300%.

València té 108 centres escolars amb 148 grups confinats

Pel que fa al total de la Comunitat Valenciana, en la tercera setmana del curs, del 21 al 25 de setembre, les autoritats sanitàries han determinat el confinament de 219 grups de 153 centres educatius.

Xàbia convertirà el far del Cap de Sant Antoni en espai de divulgació mediambiental

L'Ajuntament de Xàbia trau a licitació la redacció del projecte per a convertir el far del Cap de Sant Antoni en espai de divulgació mediambiental.

A Castelló, 23 grups de 16 centres educatius s’han hagut de confinar

Educació informa que a les comarques de la província, el 93,6 % dels 249 centres educatius no tenen cap grup confinat i estan fent classes presencials sense problemes. El percentatge de normalitat és el més alt de la Comunitat Valenciana.
- Advertisement -

: Valencià