10:09 am - Thursday, 13 August 2020

La superfície de terres arables a la CV augmenta 518 hectàrees en 2017

- Publicidad -Reciplasa
SaguntaEscena
L'Alcora
GVAEconomia
- Publicidad -

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

La superfície ocupada per les terres arables a la Comunitat Valenciana s’ha incrementat en 518 hectàrees en 2017 respecte a 2016, segons dades de l’Enquesta sobre Superfícies i Rendiments de Cultius (Esyrce), realitzada per la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural junt amb el Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient.

Este augment es deu al creixement registrat en les terres de guaret, amb 1.700 hectàrees més, a pesar de la disminució de 1.182 hectàrees de l’àrea dedicada a cultius herbacis. D’esta manera, la terra arable suposa el 5,7% del total de l’extensió del territori valencià en 2017. La superfície forestal (48,8%) ocupa la extensió més gran, seguida dels cultius llenyosos (21,1%) i del grup d’altres superfícies (erm, erm o aigües interiors) amb el 20,7%, mentre que els pastos i prats ocupen el 2,9% i les altres terres de cultiu (els horts familiars), el 0,9%.

En conjunt, les terres de cultiu s’han reduït en unes 2.420 hectàrees, la qual cosa suposa un 0,4% menys que en 2016. Els cultius que més superfície ocupen en el territori valencià continuen sent els cítrics (25%) i els fruiters (24%), seguits per l’oliverar (15%), la vinya (10%), els terrenys en guaret (9%), els cereals (7%), i les hortalisses i flors (3%).

Els cultius que més han augmentat la seua superfície respecte a 2016, a més del ja mencionat creixement de 1.700 hectàrees dels guarets, han sigut les hortalisses i flors (1.755 hectàrees més), els fruiters no cítrics (1.338 hectàrees més) i les lleguminoses (589 hectàrees més).

Evolució des de 2013

Dins de l’estabilitat general, en els últims cinc anys s’ha produït un lleuger augment de les terres de cultiu, fonamentalment en les terres arables (+8,2%). Este creixement es deu, en gran manera, als guarets, que van sumar 10.454 hectàrees més (+21,4%) i als fruiters no cítrics, amb 8.488 hectàrees d’increment (+5,8%). Així mateix, també és significatiu el creixement de l’àrea de les hortalisses i flors (3.649 hectàrees), amb un augment del 22,6%.

Per la seua banda, els cultius que han patit una reducció de la seua superfície en el mateix interval temporal, són els cítrics amb 9.228 hectàrees menys (-5,5%) i la vinya, amb una disminució de 7.985 hectàrees (-10,8%). De la mateixa manera, els cereals, lleguminoses i industrials també van reduir la seua superfície de cultiu.

Respecte a l’evolució secà-regadiu, en els últims cinc anys s’ha produït un increment de la superfície de reg, fins a arribar a les 289.000 hectàrees. El grup de cultiu amb un major increment de superfície regada correspon als fruiters no cítrics, amb un augment de més de 12.000 hectàrees des de 2013. També és representatiu el creixement de regadiu en l’oliverar, amb 2.471 hectàrees més -el que compensa la disminució d’àrea en secà produïda en este cultiu-, i el del grup d’hortalisses i flors, amb quasi 2.000 hectàrees més.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

El regidor de Sanitat i Consum de Sagunt dóna positiu en coronavirus

Encara que encara no s'ha pogut confirmar el possible focus de contagi, sí que es pot determinar que el cas ha sigut recent i que no té relació amb el de l'alcalde de Sagunt

Declarat un incendi a una zona de camps a Vila-real

El focus està junt a la CV-185 a prop de l'Hospital de la Plana.

La Comunitat Valenciana suma tres morts, 271 nous casos i 18 brots

En concret, els nous casos s'han detectat majoritàriament a la província de València (170), seguida de la d'Alacant (89) i Castelló (12), segons ha detallat la Conselleria de Sanitat en la seua actualització diària.

Declarat un brot de coronavirus a Picassent per oci local

La Conselleria de Sanitat confirma que hi ha almenys 9 persones infectades que van tindre com a origen del contagi una trobada a un lloc d'oci local.

Detectat un brot de coronavirus a Alginet per una reunió social

La Conselleria de Sanitat confirma que hi ha almenys 5 persones infectades per amb un focus comú d'origen social.

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià