viernes, 31 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Suport unànime en Les Corts per exigir que se solucione el problema d’inseguretat en les carreteres valencianes

  • Fa més d’un any que els socialistes denunciem que les càmeres, radars, panells de missatges variables i estacions de presa de dades estan inactius en les carreteres valencianes. 
  • Tant el grup socialista en Les Corts com al Congrés han presentat diverses iniciatives, així com la compareixença del director general de trànsit per conéixer la situació de les carreteres valencianes sense obtenir resposta fins al moment.

El grup socialista en Les Corts ha presentat una Proposició No de Llei en la comissió d’Infraestructures que ha comptat amb el suport unànime de tots els grups i en la qual s’insta al Govern de Rajoy a procedir “immediatament i sense més dilacions a l’engegada de tot el sistema de càmeres, radars, panells de missatges variables i estacions de presa de dades (ETD) amb plenes garanties de servei i seguretat”. En aquesta línia, la diputada socialista en Les Corts, Sandra Martín, ha denunciat “la inacció del Ministeri de Foment que durant un any no han fet res sobre aquest tema”.

Tal com ha explicat la diputada en la comissió es tracta d’una situació “extremadament greu” que afecta milers d’usuaris cada dia i que per tant “posa en risc la seua seguretat”. Martín ha reiterat que el que es demana en aquesta iniciativa és que “de forma immediata se solucione el problema que ja s’arrossega massa temps”.

“Es tracta d’elements clau i imprescindibles per assegurar la correcta circulació i la seguretat”, ha recordat Martín per qui l’abandó d’aquest servei per part de la DGT cercant la mobilitat per carreteres, ja que qualsevol contratemps que ocórrega no podrà ser atés com correspon”.

Es tracta d’una denúncia que els socialistes valencians han traslladat en diverses ocasions al Govern de Rajoy i que fins al moment no ha rebut cap contestació. Cal recordar que la diputada al Congrés, Ana Botella també ha presentat una Proposició No de Llei en aquesta línia així com la compareixença urgent del director general de trànsit en la comissió de Seguretat viària i Mobilitat Sostenible del Congrés perquè informe sobre quin és la situació de les carreteres valencianes després de mesos sense funcionament de càmeres, radars, panells de missatges variable i estacions de presa de dades.

De la mateixa manera, tant des del Congrés com des de la Cambra Autonòmica també s’ha denunciat la falta de mitjans així com l’obsolescència dels mateixos al Centre de Gestió de Tràfic de Llevant d’on depén la seguretat de les carreteres valencianes. Sobre aquest tema la diputada al Congrés, Ana Botella, ha registrat una bateria de preguntes dirigides a la direcció general de trànsit per conéixer quin és la situació dels centres de gestió entre els quals es troba el Centre de Gestió de Tràfic de Llevant, ja que la informació que apareix a la web és de l’any 2013 i per tant porta 5 anys sense actualitzar-se. “Ens sembla lamentable l’abandó al qual la direcció de Tràfic té sotmesos als diferents centres de control de trànsit i per això volem que se’ns informe sobre aquest tema”, ha assenyalat Botella qui ha explicat que entre les preguntes que ha remés ha sol·licitat conéixer el mapa de personal així com els equips dels centres de gestió del tràfic amb dades actualitzades, així com la seua evolució durant aquests anys o del nombre d’agents que disposa l’agrupació de tràfic de la Guàrdia Civil en 2018, entre altres.

Últimas noticias

Contenido relacionado