10:12 - martes, 5 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

Susana Diaz fa una crida des d’Ontinyent a reforçar els llaços de convivència entre comunitats

La Presidenta de la Junta d’Andalusia, Susana Díaz, ha fet hui una crida “a reforçar els llaços de convivència entre les comunitats” en la seua visita a Ontinyent per a visitar la seu de l’Associació Andalusa local. Díaz arribava a la ciutat acompanyada pel President de la Generalitat, Ximo Puig, per a ser rebuda en el Palau de la Vila per l’alcalde d’Ontinyent i President de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, en presència de la corporació municipal, alcaldes de la comarca i presidents d’associacions i entitats locals. Després de signar en el llibre d’honor de l’Ajuntament i pronunciar unes paraules, la comitiva recorria el barri medieval de la Vila fins a arribar al Pont Vell i posteriorment a la seu de l’Associació Andalusa.

Allí, Diaz agraïa a Jorge Rodríguez la seua implicació a haver fet possible la instal·lació de l’Associació Andalusa en aquest local, destacant que “m’encanta escoltar que els alcaldes s’impliquen en la defensa de les arrels i el respecte per les cultures i les senyes d’identitat”, mostrant la seua disposició “a col·laborar en el necessari reforç dels llaços entre les nostres comunitats”. La Presidenta de la Junta recordava que la d’aquest divendres era la seua segona visita a Ontinyent, on va acudir fa 15 anys sent regidora en Triana “atreta pels Moros i Cristians de la localitat, i és un orgull poder tornar hui com a Presidenta i per a visitar la Casa d’Andalusia”, destacava

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ponia Ontinyent davant Díaz com “un exemple del treball, tenacitat i coratge dels valencians”, i agraïa a Susana Díaz la seua visita “a aquesta part important del cor de la nostra comunitat”. Puig incidia en què “és fonamental respectar les identitats, perquè a més no són incompatibles entre si, i ens uneixen molts valors com els que han fet possible una casa com aquesta”.

Jorge Rodríguez destacava la importància de “fer honor a la paraula donada en la política. Una paraula que vam fer valdre per a contribuir a la creació d’aquesta nova seu, i que ha fet valdre Susana Díaz atenent la invitació que li realitzem des d’Ontinyent a petició de l’Associació Andalusa perquè vinguera a visitar-nos”.

En l’acte, que va explicar en la seu amb les intervencions de la Presidenta de la Federació d’Entitats Culturals Andaluses a la Comunitat Valenciana (FECACV), Puri Torres, i de la Presidenta de l’Associació Andalusa d’Ontinyent, Angelines Aceta, es va procedir al descobriment d’una placa commemorativa i a una invitació pública a la ciutadania des de la FECACV a a assistir a la XXV edició de la Gran Fira Andalusa de València que se celebrarà del 28 d’abril al 7 de maig.

Últimas noticias

Contenido relacionado