25.9 C
Valencia

Susana Marqués: “Benicàssim està millor que ho ha estat mai…ha segut un mandat molt profitós”

L'alcaldessa de Benicàssim (PP) opta ara a la reelecció després de quatre anys de govern en minoria i afirma que "altres partits" han fet campanya des del seu escó" i això, ha paralitzat molts projectes"

- Publicitat -AVL

Susana Marqués, administrativa de carrera i estudiant de dret, presumeix de conéixer ben bé l’Ajuntament que governa des de 2011. És una de les que va aguantar la marea de 2015 que va llevar la vara de comandament a molts alcaldes populars, ara se troba a les portes de tancar la campanya on se juga la próxima reelecció.

  1. Sr. Marqués, alcaldessa i alcaldable pel PP, Com està Benicàssim avui?

“Benicàssim està millor que ho ha estat mai. Sense cap dubte, este mandat ha sigut el més fructífer que Benicàssim ha tingut en les últimes dècades. S’ha aconseguit deixar el deute de 17 milions a zero. S’ha aconseguit adquirir el recinte de festivals i deixar-lo pagat (més de 3 milions d’euros). S’ha aconseguit rescatar Vila Elisa, rehabilitar-la i aconseguir, no sense esforç, que la Generalitat pagara el seu deute. S’ha aconseguit desbloquejar el CEAM. s’ha restaurat la Torre Sant Vicent i s’ha obert el seu centre d’interpretació. s’han renovat més d’un centenar de carrers. S’estan executant les obres de l’entorn del tanatori. s’ha remodelat íntegrament tota la dotació de teatre (caixa escènica, butaques, etc.)  s’ha aconseguit reduir en un 60% el consum elèctric del municipi. I tantes i tantes coses, que el balanç és llarguíssim.

  1. És complicat ser alcaldessa d’un municipi com aquest?

“El treball per als veïns des de l’alcaldia, si de veres tens vocació de servei públic, requerix de molta dedicació i moltes hores. Jo ho he fet en gust i he sacrificat hores de família i personals per a poder dur endavant el meu compromís en el veïnat i crec que ha valgut la pena. Només fa falta un secret, escoltar molt als veïns, dialogar molt en la resta de forces polítiques i anteposar els interessos del poble per davant de les consignes ideològiques, i això el PP a diferència d’altres partits, ho fem cada dia.

  1. Què pot oferir als veïns de la ciutat que no haja tingut oportunitat de portar a terme en dues legislatures?

Moltíssimes coses, perquè tenim un projecte de ciutat que no ha fet més que començar.

Entre altres, sense dubte els principals projectes seran, la gestió de l’obra hidràulica del Quadre Santiago que ha d’acabar amb les inundacions de la zona sud. El segon gran projecte serà la construcció del *Espai dels *Lletres on es traslladaran les biblioteques i zones d’estudi i tallers, com a espai de cultura. Això deixarà l’actual Casa de la Cultura per a convertir-la en la central de Policia. Executarem l’ampliació de la CV149, perquè ja tenim el projecte i els diners i, començarem el tràmit per a remodelar tot l’accés nord des de les N-340. Posarem el marxa el projecte de gestió del Centre de Majors. Desenvoluparem l’espai multiusos per a festes i joventut. I, finalment, totes les infraestructures esportives que seran un canó: Un nou poliesportiu sobre l’antic velòdrom, la remodelació integral de *Carrerasa i la coberta de l’actual poliesportiu, i la nova zona de raquetes de *Frares.  I, per suposat grans avanços en serveis a les persones que són el més important.

  1. Pels que governen, les eleccions, a més d’una cita democràtica, són sempre també una mena “d’examen de la ciutadania”. Quina nota creu vosté que es mereix d’aquesta última legislatura?

La veritat és que ha segut un mandat molt profitós. Crec que jo no tinc que valorar-me, sino que ho han de fer els ciutadans. La meua satisfacció és que hem complit en el 95% del programa electoral que portàvem i ho hem ampliat amb altres projectes que han fet gran Benicàssim. I, en tot cas, alguns dels projectes que no hem pogut dur endavant, ha estat paralitzats pels altres partits, com la nova central de policia o l’espai multifuncional que s’han dut a aprovació i va ser l’oposició qui no va permetre que se consignara la inversió.

5 Quin ha sigut per a vosté el èxit més gran que ha aconseguit el seu equip de govern durant estos anys?

Fer tota la gestió que hem aconseguit i fer-lo amb el consens que es necessita en un govern en minoria. Hem aconseguit projectes de gran envergadura amb l’ajuda de la Diputació, i hem aconseguit que  la Generalitat, encara que no haja fet cap inversió que no estiguera pressuposada en temps del PP, al menys haja pagat el seu deute.

6 Quina filosofia de treball impera en el seu dia a dia a l’Ajuntament?

La primera, governar per a tots, sense distinció. La segona, tindre l’ajuntament obert a la ciutadania. El meu despatx està obert a tots. I la tercera, abordar la economia municipal com si fora la d’una família normal, sense gastar més del que se té, sent prudent, equilibrat, però amb il·lusió per fer coses noves.

7 Creu que afecten els resultats del 28-A en les eleccions municipals, o ací en una localitat prima més el “cara a cara”?

En els pobles se vota en clau personal. Els projectes de la gent del poble sempre són més valorats que les influències nacionals que mai se recorden de les persones del carrer.  Quan una persona necessita algo, no va al president del govern a demanar-lo, sino a la seua alcaldessa. I qui complix es Susana Marqués i no el president.

 

8 Li fa por que l’“aparent” tendència a la pujada de vots de Ciudadanos i la baixada del seu partit pugui fer que l’alcaldia quedara d’una forma clara, en mans de la formació taronja?

Crec que sempre que Benicàssim ha estat governada pel PP, la ciutat ha millorat. Els fet se demostren en experiència contrastada. En este mandat, Ciudadanos ha tingut l’oportunitat de participar del govern i no ho ha fet. Ha tingut la oportunitat de ajudar a que ara fora una realitat l’ampliació de la CV-149, el multifuncional i la nova seu de la policia local, i va votar en contra. Ho va fer pensant en els seus interessos partidistes i no en el millor per a Benicàssim. Així que cadascú té que assumir el que ha fet i el que ha deixat de fer i perquè.

9 Parlem de pactes. Formar equip de govern però cedir el comandament, serie una opció per a Susana Marqués, abans que pujara una coalició o un pacte de forces d’esquerra?

De moment, el Partit Popular ix a guanyar el màxim recolzament ciutadà. Fins que no sapiem la decisió dels votants, no podem fer plans. Estos quatre anys hem governat en minoria i ens ha anat bé.

10 A part de l’alcaldia, el pes turístic d’un municipi com este, és una avantatja o una pressió addicional per la governabilitat de residents i empadronats?

Benicàssim ha segut des de fa més de cent anys un municipi turístic. És la nostra senya d’identitat i no ens condiciona. Simplement sabem que som així. Benicàssim necessita gent de Benicàssim per governar. Els que són de fora no entenen el nostre sentir. Això li ho podem preguntar als candidats que no són d’ací, però no a Susana Marqués, nascuda ací i que sempre ha mirat pel seu poble.

11 Per cert, governar en campanya electoral canvia la relació que es té amb els portaveus d’altres partits i “contrincants” per l’alcaldia?

Els altres partits ja fa molt de temps que estan en campanya. No és d’ara. De fet,  la seua voluntat de fer campanya partidista des del seu escó al plenari és que ha paralitzat molts projectes que ara serien una realitat si, en lloc de anteposar els interessos del seu partit hagueren vetllat més per Benicàssim.

12 Si el diumenge no aconseguira revalidar l’alcaldia quin seria el resultat més “acceptable” per vosté?

La meua aposta es guanyar les eleccions i quan tens una meta i treballes en il·lusions, no te conformes en cap altra cosa.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,792FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Fira de Sant Miquel d’Onda 2021 estudia fer conviure ‘paradetes’ i ruta comercial

La bona acollida de la nova iniciativa d'enguany, per temes d'aforament per la qual els comerços oferiren els descomptes propis de fira als seus establiments obre noves fórmules per a futures edicions on podrien conviure els expositors provisionals amb els recorreguts per la ciutat.

El PP de Castelló presenta l’informe de la infermera escolar del 2016 que Marco va afirmar desconéixer

La regidora Maria España ha recordat que este informe "es va encarregar sota el seu mandat el setembre de 2016 al Col·legi Oficial d'Infermers de Castelló i va comptar amb 16.000 euros de l'erari públic". A més concloïa que era necessari que els centres escolars de Castelló comptaren amb esta figura sanitària.

El Suprem inhabilita a Torra per unanimitat i deixarà de ser president de la Generalitat

Catalunya es prepara per a un escenari incert, ja que Quim Torra s'ha negat a convocar eleccions.

La campanya de fruita d’estiu per als productors de la Comunitat es torna a saldar amb un balanç desastrós

La diferència entre el que percep el llaurador en origen i el que paga el consumidor en botiga és de quasi el 300%.

València té 108 centres escolars amb 148 grups confinats

Pel que fa al total de la Comunitat Valenciana, en la tercera setmana del curs, del 21 al 25 de setembre, les autoritats sanitàries han determinat el confinament de 219 grups de 153 centres educatius.
- Advertisement -

: Valencià