20 C
Valencia

Demanen suspendre les comunicacions i l’entrada de personal extern a les presons pels contagis de coronavirus

A les presons de Castelló i Alacant, s'han detectat ja positius entre els interns i entre el personal funcionari.

- Publicitat -AVL

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) adverteix que “l’increment de positius en la població en general i entre funcionaris de presons dels establiments penitenciaris i reclusos de la Comunitat Valenciana, és motiu suficient per a suspendre a caràcter immediat totes les comunicacions íntimes i familiars, així com les convivències, amb l’única excepció, de moment, de les visites en locutoris”. El sindicat demana l’aplicació urgent d’esta mesura temporal.

La central sindical recalca que “davant la falta de mesures restrictives d’accés era qüestió de temps que hi haguera contagis entre la població reclusa com ha succeït finalment a Alacant, Castelló i València”, per la qual cosa la seua proposta és “afrontar amb celeritat esta segona onada de la SARS-CoV-2 i restringir l’entrada als establiments penitenciaris de qualsevol persona aliena”.

CSIF porta plantejant esta necessitat des del passat 26 d’agost, quan va remetre un escrit formal a les adreces dels centres penitenciaris de l’autonomia davant la gran preocupació de les plantilles. L’últim pas en este sentit ha sigut exposar la necessitat davant el Comité de Salut i Seguretat Laboral, en vista que “la Secretaria General d’Institucions Penitenciàries entén que la situació no és de gravetat” afirmen, després de declinar l’Administració atendre la proposta.

En els 20 dies que han passat des que CSIF demandara les mesures excepcionals, s’han detectat positius a les presons de tota la Comunitat amb especial incidència entre els interns de Picassent (València); la declarada quarantena en diversos mòduls i la infermeria de l’establiment penitenciari de Fontcalent (Alacant); i en les últimes hores, han sigut confinats els mòduls 1,2,5, 7 i 8 del Centre Penitenciari de Villena (Alacant) després del positiu d’una treballadora externa que va accedir per a realitzar entrevistes als interns. En el cas dels centres de Castelló, als positius registrats fins al moment entre la plantilla, se sumen ara dos positius de reclusos de nou ingrés.

El sindicat conclou que s’està actuant tard, sobre fets consumats, i que “cal limitar amb urgència les comunicacions que impliquen contacte físic i convivència”, a més de restringir o suspendre “totes les conduccions d’interns i trasllats llevat que es realitzen per motius sanitaris d’urgència i judicials de caràcter extraordinari”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,707FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Troben a Petrer el cadàver d’un home desaparegut a Ontinyent

Han trobat el cos sense vida del desaparegut en una séquia amb aigua en la partida de Santa Bàrbara de Petrer.

Pedro Sánchez descarta un nou confinament per a tota Espanya

Tot i que hi ha matisat que "no es pot tancar cap porta."

Gent Gran organitza tallers virtuals d’envelliment actiu en Castelló

La Regidoria estudia recuperar la presencialitat dels cursos de cara a 2021 si la situació epidemiològica ho permet.

La Diputació de Castelló activarà el 15 d’octubre una nova edició del programa Castelló Sènior

El termini d'inscripcions per al programa estarà obert entre el 15 i el 30 d'octubre de 2020, amb un total de 10.000 places disponibles que s'estructuren en 3 programes vacacionals.

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.
- Advertisement -

: Valencià