domingo, 14 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Suspenen les classes a Utiel, Requena i Venta del Moro per la neu

Els centres escolars d’Utiel, Requena i Venta del Moro han suspés aquest dimarts les classes per la nevada que és registrant en aquests municipis valencians, segons han informat EFE fonts de la Conselleria d’Educació.
Els col·legis de Camporrobles i Fuenterrobles segueixen oberts, però l’alumnat que acudeix amb autobús escolar a aquests centres ha tornat a les seues cases davant la presència de neu.
El tancament del centre de Venta del Moro afecta a 53 alumnes de Primària i Infantil, i a l’aulari de Jaraguas, amb 8 alumnes, segons les fonts.
L’Ajuntament de Requena ha informat en un comunicat que ha decidit suspendre les classes en tots els centres educatius del municipi a causa de les condicions meteorològiques, encara que romandran oberts fins que tots els alumnes tornen a les seues cases amb total seguretat.
Així mateix, expliquen que tots els alumnes que acudeixen als centres amb autobús escolar seran traslladats als seus domicilis i que els centres amb menjador prestaran aquest servei.
La neu caiguda en les últimes hores en zones de l’interior de la Comunitat Valenciana no afecta la xarxa de carreteres i solament s’ha restringit el pas de vehicles pesats en l’autovia A-3 per l’acumulació de neu, segons Emergències de la Generalitat.
La restricció per a vehicles pesats per la presència de neu és en el tram dels punts quilomètrics 242 a 297 de l’autovia A-3 i en l’N-III, segons la Direcció general de trànsit (DGT), que informa que onze llevaneus estan treballant en la zona.
Els primers flocs de neu ha començat a caure a primera hora del matí en municipis de l’interior de la província de València i des de les 11.00 hores neva en la província de Castelló, en concret en l’Aeroport, situat a uns 330 metres d’altitud i on la temperatura és d’1 grau.
El Consorci de Bombers de Castelló, davant la presència de neu en molts punts de l’interior de la província, ha insistit a extremar la precaució, evitar les carreteres afectades per neu i portar cadenes.
En el nord d’Alacant, la cota de neu està al voltant de 800 metres, i d’ací cap al nord de la Comunitat, la cota de neu va en progressiu descens, segons l’Agència Estatal de Meteorologia.
Respecte a les precipitacions acumulades a la Comunitat Valenciana fins a les 11.00 hores d’aquest dimarts, han sigut 13,6 litres per metre quadrat a Xàbia; 7,2 en Corts de Pallàs; 7 l/m² a Beneixama, Moixent i Xàtiva; 6,4 a Aiora; 6,2 a Ontinyent; 5,8 a La Font de la Figuera; 5,6 a Dosaigües; 5,2 a Polinyà del Xúquer; 4 a Alcoi; 3 a Oliva; i 2,7 en la capital valenciana.

Últimas noticias

Contenido relacionado