Confisquen 18 sacs de fulla de tabac tipus “strip” a Onda

El pes total del tabac aconsegueix els 180 kg amb valor del mercat negre de 30.000 euros.

L’actuació està emmarcada dins de les accions que la Guàrdia Civil en l’exercici de les seues
funcions realitza a la província contra el contraban de tabac adquirit fora de la Xarxa d’Expenedories de l’Estat, i va ser duta a terme per la Patrulla de Fiscal i Davanteres (PAFIF) de Borriana, juntament amb el suport d’altres Unitats pertanyents al Lloc de la Guàrdia Civil d’Onda.

L’operatiu es va portar a efecte la vesprada del passat dia 19 d’octubre, quan els agents van observar com en un carrer de la localitat d’Onda hi havia una furgoneta de transport de mercaderies descarregant diversos sacs, la qual cosa van resultar cridaner als guàrdies civils que van procedir a comprovar el contingut d’estos, tractant-se de tabac desvenat i semipesat (strips), resultant un import de 18 sacs de 10 kg cadascun, que van llançar un pes total de 180 kg.

Tots els sacs mancaven de qualsevol mena de precinte, marques o documents que acreditaren el seu control fiscal i legal situació tributària, així com tampoc es va poder acreditar sanitàriament, per la qual cosa es va procedir a la seua confiscació.

El valor del tabac aprehés alcança els 30.000 euros en el mercat negre. S’han instruït 3 infraccions administratives de contraban per suposada infracció a la Llei orgànica 12/1995 de repressió del contraban, que seran remeses al cap de la dependència provincial de Duana de Castelló i el gènere queda baix deposite a la disposició de la citada autoritat.

CatalanSpanish