L’ajuntament reconeix el talent emprenedor en la entrega dels premis València Emprén

Huit empreses han obtingut diferents premis en les categories de Projecte Jove, Gestió Empresarial, Projecte Empresarial i Dona Emprenedora.

L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Desenvolupament Econòmic Sostenible, va celebrar ahir la XII edició dels premis València Emprén per a «reconéixer els millors projectes, empreses de recent creació i empreses que ja han demostrat la seua viabilitat i busquen consolidar-se en el mercat». Stratolloon, Valinete, Utopick Chocolates, Koibox, Westt, Live4life, Vortex Coworking i Artydecco són les huit empreses que van obtindre un primer o segon guardó en les categories de Projecte Jove, Gestió Empresarial, Projecte Empresarial i Dona Emprenedora.

Segons la responsable de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, «amb este acte volem posar en valor els projectes de persones valentes i innovadores que han treballat per a tirar endavant les seues idees i que ho han aconseguit amb èxit». «Els Premis València Emprén són una important plataforma de suport a les idees que aporten valor a la nostra ciutat i que són motor de desenvolupament econòmic», hi ha afegit.

En la categoria de Projecte Jove es van premiar les idees de negoci posades en marxa per joves de 18 fins a 25 anys. El primer premi va ser per a Stratolloon, empresa dedicada al transport de càrrega a l’estratosfera amb l’ús d’un dron o dispositiu aeri. El segon premi ha sigut per a Valinete, projecte de lloguer de patinets elèctrics.

En la categoria de Gestió Empresarial, el projecte vencedor va ser Utopick Chocolates, una empresa d’elaboració de xocolate «mitjançant el procés tradicional i noves eines tecnològiques». El segon lloc en esta categoria ha correspost a Koibox, un sistema de gestió en línia per a negocis de bellesa, estètica i benestar personal.

Westt, empresa de venda en línia de cascos de moto, va aconseguir el primer premi de la categoria de Projecte Empresarial, que s’atorga «per a promoure la posada en marxa d’empreses de nova creació». El segon premi d’esta categoria ha sigut per a Live4life, plataforma que oferix un servici en línia de lloguer d’habitatges per a estudiants i treballadors.

Finalment, en la categoria de Dona Emprenedora, «que posa en valor els projectes que promoguen l’autoocupació femenina i la creació d’empreses», el primer premi l’ha aconseguit Vortex Coworking, cadena d’espais de treball compartit. El segon premi de la categoria de Dona Emprenedora ha sigut per a Artydecco, empresa de decoració artística sostenible.

Itinerari per a la creació i consolidació d’empreses 

Amb l’objectiu de dotar les persones emprenedores de «les eines i coneixements essencials per al desenvolupament i posada en marxa d’una idea de negoci» es va crear el programa «Itinerari per a la Creació i Consolidació d’Empreses». Com a novetat, «per a donar suport a la posada en marxa dels sis millors projectes participants en este curs» i que hagen iniciat la seua activitat empresarial, s’han convocat per primera vegada les Distincions, de les quals cada projecte rep un import de 3.000 euros.

Les empreses guanyadores d’estes distincions són Falconet, empresa de fabricació i venda de calçat infantil adaptat a les recomanacions de l’Associació Espanyola de Pediatria; A3SDrones, empresa operadora de drons, i Nexum IOT, que desenvolupa una solució tecnològica per a dotar de connectivitat a internet les màquines industrials per a la gestió posterior de dades. A més, han sigut distingides C2S3H, consultoria de ciberseguretat, i La Comarca Conectada, projecte d’intermediació per a la distribució de producte agroalimentari rural.

CatalanSpanish