La nova empresa responsable de la restauració del Cercle Industrial busca talents culinaris entre els estudiants d’Alcoi

El Saló Rotonda del Cercle Industrial acollirà el proper dia 25 la seva pròpia versió de MASTERCHEF, el conegut programa de televisió que busca descobrir nous talents per a la cuina.

El Saló Rotonda del Cercle Industrial acollirà el proper dia 25 la seva pròpia versió de Masterchef, el conegut programa de televisió que busca descobrir nous talents per a la cuina. Els nous responsables de la restauració d’aquest espai, que prendrà el relleu dels actuals el pròxim 1 de setembre, ha organitzat el I Concurs Gastronòmic CIP FP Batoi- Cercle Industrial, un certamen que neix amb l’objectiu de premiar el talent per a la restauració dels estudiants d’aquest centre de formació professional.

El millor entrant i el millor còctel: un contracte de treball 

Per a això, l’institut va acollir dilluns i dimarts passats una preselecció en què van participar els alumnes de primer curs del Cicle Mitjà de Cuina i Gastronomia i del Cicle Mitjà de Serveis en Restauració. Els estudiants del primer d’ells van preparar un entrant i els del segon un còctel. Els professors del centre i Mauro Pérez Mataix, que assumirà les tasques de xef executiu en aquesta nova etapa del Cercle Industrial, van seleccionar els dotze millors plats i els tres millors còctels.

Tots ells es veuran les cares de nou el proper dia 25, a les 11’30 hores, al Saló Rotonda del Cercle Industrial. Allà els estudiants finalistes de cuina tornaran a realitzar un entrant i els de restauració un còctel. Les seves propostes seran tastades per un jurat que estarà compost per: Lorena Zamorano, regidora de Turisme a l’Ajuntament d’Alcoi; Natalia Besó, Cap de Departament d’Hostaleria i Turisme del CIP FP Batoi; Ramón Climent, exdirector d’El Nostre Periodic i president de l’Associació de la Premsa Comarcal; Mauro Pérez, xef executiu del nou equip de cuina del Cercle Industrial, el conegut restaurador alcoià Víctor Terol i un representant de la junta del Cercle Industrial.

El guanyador en cadascuna de les categories obtindrà un contracte de treball de sis mesos, que es desenvoluparà durant els caps de setmana perquè el puguin compatibilitzar amb els seus estudis, ia més l’entrant i el còctel premiats formaran part de la carta que el Cercle industrial s’estrenarà el proper mes de setembre.

Entrada lliure amb degustació de plats 

L’entrada al concurs, que es desenvoluparà des de les 11’30 fins a les 14’30 hores, serà lliure i tots els que hi assisteixin podran gaudir del ‘showcooking’, una degustació de plats preparats pels estudiants dels dos mòduls esmentats anteriorment que no hagin participat a la final. La periodista alcoiana i presentadora en Informació TV, Laura Núñez, estarà al capdavant de l’esdeveniment.

Amb aquest acte els nous responsables de la restauració del Cercle Industrial, Pau Reig, Víctor Terol i Nacho Terol (fills aquests últims del restaurador Víctor Terol), volen transmetre la seva aposta pel foment de l’ocupació i el seu suport a la formació professional que es realitza a Alcoi. Així ho ha destacat avui Víctor Terol durant la presentació de l’acte, que ha tingut lloc a l’Ajuntament d’Alcoi. Sobre això, la regidora de Turisme, Lorena Zamorano, ha incidit que el concurs, del que volen celebrar noves edicions en els propers anys, és un projecte “molt il·lusionant” i ha destacat que les sinergies entre el món empresarial i educatiu són ” claus per a la professionalització del sector turístic de la ciutat “.

La nova gerència agafarà el testimoni dels actuals responsables de les cuines del Cercle Industrial el proper 1 de setembre, un equip de professionals que estarà encapçalat per Mauro Pérez, antic xef executiu del Grup Gourmet, que agrupa restaurants tan típics de la cuina alacantina com la Taverna del Gourmet, el Monastrell (amb una estrella Michelin), la Vaqueria o Tribeca. Pérez ha destacat en la roda de premsa que es tracta d’un projecte que neix “amb molta il·lusió” i que busca “fomentar la integració dels alumnes en les cuines del Cercle Industrial i com cambrers de sala”.

Per la seva banda, Natalia Besó, Cap de Departament d’Hostaleria i Turisme del CIP FP Batoi, ha incidit que l’objectiu del centre al que representa és “formar professionals, buscar la qualitat en el servei” i aconseguir que els turistes que visitin la ciutat “repeteixin”. Finalment, el president del Cercle Industrial, Eduardo Segura, ha destacat que actes com aquest són un suport a la “cultura gastronòmica”. Al costat de tots ells han estat presents a la roda de premsa Jordi Herrero, professor de Serveis de Restauració el CIP FPO Batoi, José Mª Guarinos, vicedirector del CIP FP Batoi i Pau Reig, membre també de Terol i Reig, l’empresa que s’encarregarà de la restauració del Cercle Industrial.

Publicitat