Desmantellat un taller clandestí de rehabilitació d’armes de foc a Torreblanca

S'ha detingut a dues persones pels suposats delictes de tinença il·lícita d'armes, trànsit i depòsit d'armes, municions i explosius.

La trobada s'emmarca en la ronda de reunions que el monarca manté amb els líders autonòmics nomenats després de les últimes eleccions.
Publicitat

La Guàrdia Civil, en el marc de l’operació PARANY, ha desmantellat en la localitat de Torreblanca un taller clandestí dedicat principalment a la rehabilitació d’armes de foc inutilitzades, utilitzant per a això maquinària especialitzada i uns amplis coneixements en la matèria.

S’ha detingut a dos homes, de 53 i 54 anys, pels suposats delictes de tinença il·lícita d’armes, trànsit i depòsit d’armes, municions i explosius. L’operació es va iniciar quan els agents van intervindre una pistola inutilitzada que havia sigut modificada per a fer foc real.

PublicitatRovira  

Després de nombroses gestions es va identificar i va localitzar a una persona que suposadament es dedicava a la manipulació il·legal d’armes de foc, comptant per a això amb elevats coneixements i maquinària especialitzada.

Una vegada obtinguts els indicis suficients per a l’esclariment del fet, els guàrdies civils, després del corresponent manament judicial, van registrar un taller de la localitat de Torreblanca, trobant en el seu interior 16 armes curtes i 17 armes llargues (pistoles, revòlvers, rifles, carabines), a més de peces fonamentals per a la fabricació o modificació d’armes, canons, tambors, carregadors, agulles percutoras, punxons per a encunyar marques i numeració.

Així mateix, s’han intervingut 6 quilos de pólvora, silenciadors, canons, mires telescòpiques, 6.800 cartutxos de munició diversa i de guerra, i nombroses eines entre les quals destaquen troqueladores i fresadores.

El “modus operandi” consistia a obtindre armes inutilitzades, que després de ser desmuntades, eren modificades per a fer-les útils per al tret. És de destacar el sistema de fabricació dels canons era artesanal però molt perfeccionat.

Una altra de les actuacions il·lícites era la d’acoblar silenciadors a les armes de procedència legal que servia perquè no foren detectades quan realitzaven foc real. Posteriorment, les armes rehabilitades eren introduïdes en el circuit d’armes il·legals, posant-les a la venda en el mercat negre.

La investigació està sent instruïda pel Jutjat d’Instrucció número 3 de Castelló en col·laboració amb la Fiscalia Provincial. Aquesta actuació s’emmarca dins del Pla Integral de Control d’Armes de Foc que desenvolupa la Guàrdia Civil, que és el cos policial que a nivell nacional té encomanada en exclusiva la competència sobre el control de les armes i explosius; com a conseqüència d’això, exerceix un control exhaustiu, fent un seguiment molt estret de qualsevol tipus de conducta il·legal en aquesta matèria.

PublicitatJuega Limpio Orihuela