Castelló estrena una nova edició de tallers escolars per a previndre les amenaces d’Internet

La regidora Mary Carmen Ribera anuncia que la iniciativa es compon de xarrades dirigides a alumnat de Primària i Secundària.

La Regidoria de Consum, dirigida per Mary Carmen Ribera, ha organitzat un nova edició de la campanya ‘Estic Segur en Internet’, una iniciativa composta per xarrades dirigides a alumnes de Primària i Secundària de tots els instituts de la ciutat.
Ribera ha explicat que a través d’aquestes xarrades “ensenyem als menors pautes d’autoprotecció en l’ús d’Internet, a identificar els conflictes més comuns (ciberbullying, sexting, grooming), a mantindre una vida digital saludable i a conéixer els seus drets i deures en l’ús de les xarxes socials”.
Cal recordar que les noves tecnologies i Internet són una eina útil per a aprendre, comunicar-se i divertir-se, no obstant això, com qualsevol instrument o activitat, tenen els seus perills, especialment per als més indefensos: els xiquets i adolescents.
La llei espanyola no permet que els menors de 14 anys s’òbriguen comptes en les xarxes socials. Així ho comunica l’Associació Espanyola de Responsables de Comunitat Online i Professionals Social Mitjana (AERCO-PSM), els qui incideixen que per davall d’aqueixa edat és necessari el consentiment de pares o tutors.

ValenciàEspañol