Tallers gratuïts per a millorar la comunicació i educar amb intel·ligència emocional a Paiporta

La inscripció per a aquests tallers es pot formalitzar a l’oficina UNICA fins a aquest dilluns 13 de febrer. Tots els tallers es portaran a terme al Centre Cultural de Paiporta, i estaran impartits per la psicòloga Esther Chuliá.

Aquestes activitats estan organitzades per la regidoria de Sanitat i Salut, a través de la Unitat de Prevenció Coumitària de Conductes Addictives (UPCCA), que posa en marxa una de les seues primeres activitats. Els tallers ajudaran a mantindre una comunicació més fluida i efectiva amb les filles i els fills, així com a aplicar tècniques d’intel·ligència emocional en l’educació dels més menuts.

La intel·ligència emocional és considerada com la capacitat per controlar les emocions pròpies i alienes, expressar-les i regular-les per a adaptar-les a cada situació i aconseguir les metes que es proposen. En els tallers es treballarà com posar-la en pràctica tant en l’adolescència com en la infància.

La UPCCA de Paiporta és un nou servei de la regidoria de Sanidad i Salut, que compta amb una psicòloga i una treballadora social, i que va veure aprovada la seua creació en el ple del passat mes de desembre. Aquest tràmit era l’últim d’un procés que ha implicat els últims mesos a diferents actors de la localitat, com són tècnics de l’àrea de Benestar Social, forces de seguretat, directores i directors de centres educatius i responsables polítics de l’àrea per a fer un diagnòstic de quines eren les necessitats dels i les joves. Els tallers tracten de donar resposta a aquestes necessitats i a les demandes dels seus educadors.