Els Tallers i Escoles d’ocupació de Castelló aposten de nou per construcció, jardineria i ceràmica artesana

La regidora d'Ocupació i Emprenedoria, Patricia Puerta, destaca que estos projectes d'ocupació i formació suposen la contractació de 48 persones.

Castelló obri el 2020 amb l’inici de dos nous projectes mixtos d’ocupació i formació a desenvolupar per l’Ajuntament en el centre municipal Tetuan XIV amb la subvenció del Servei Valencià d’Ocupació i Formació, Labora. Estes convocatòries suposen la contractació de 48 persones (40 alumnes-treballadors/as i huit professionals per al desenvolupament dels tallers).

“Comencem l’any amb dos projectes d’ocupació i formació que suposen la contractació de 48 persones. Són noves oportunitats per a facilitar l’accés al mercat laboral dels i les castellonenques”, ha explicat la regidora d’Ocupació i Emprenedoria, Patricia Puerta. “Amb mesures com aquesta fomentem la inserció laboral dels veïns i veïnes de Castelló, perquè la desocupació és una de les nostres principals preocupacions”, ha destacat.

La Direcció General d’Ocupació i Formació ha concedit a l’Ajuntament de Castelló dues ajudes per un valor total de 928.164 euros: 696.164 euros per al taller d’ocupació que ocuparà a 30 persones i els altres 232.000 euros per a la realització del projecte Escola d’Ocupació et formen Castelló 3, dirigit a un total de 10 alumnes/treballadors.

En el nou taller d’ocupació l’oferta abasta diverses especialitats: auxiliars de revestiments continus en construcció, obra de paleta, auxiliars en agricultura i agricultura ecològica, muntatge i manteniment d’instal·lacions d’energies renovables i muntatge i manteniment d’instal·lacions solars tèrmiques. La duració lectiva és de 12 mesos. Este taller d’ocupació es configura com un programa mixt de formació en alternança amb el treball professional, dirigit a l’aprenentatge, la qualificació i l’adquisició d’experiència professional. L’objectiu és treballar en el manteniment i habilitació de nous espais formatius en el Centre Municipal de Formació Tetuan XIV, així com la dotació de nous sistemes d’energia renovables i l’explotació d’una parcel·la ecològica.

En el cas del projecte Escola d’Ocupació et formem Castelló 3, se centra en l’especialitat de reproduccions de motles i peces ceràmiques artesanals i artesania artesanal, amb una duració lectiva de 12 mesos. Este programa està destinat a persones amb dificultats d’inserció laboral o pertanyents a col·lectius vulnerables (persones en risc d’exclusió social, dones, víctimes de violència de gènere, diversitat funcional, família monoparental, parats de llarga duració, majors de 45 anys amb baixa qualificació o joves menors de 24 anys, entre altres). L’objectiu és millorar la qualificació i facilitar la inserció laboral de les persones participants, en este cas, mitjançant la realització de treballs de ceràmica artesanal per al condicionament del centre municipal de formació així com la millora i revaloració d’espais públics urbans.