Els tambors japonesos de Yamato arriben a Sagunt a Escena

La representació serà aquest diumenge a les 22.30 hores al Teatre Romà

192

El festival Sagunt a Escena rep la companyia japonesa Yamato The drummers of Japan, amb la qual l’art de la percussió japonesa arriba al Teatre Romà amb el seu espectacle ‘Passion‘. La representació serà el diumenge, 11 d’agost, a les 22.30 hores, al Teatre Romà.

Es tracta d’un grup japonés de tambors ‘taiko’ compost per dotze instrumentistes, que realitzen sobre l’escenari tota una demostració d’habilitat i forma física. Concretament, hi haurà una trentena d’aquest tipus de tambors tradicionals japonesos, que es caracteritzen per presentar una gran mida i un pes elevat, que en alguns casos, com el conegut com gran tambor ‘odaiko‘, arriben fins als 500 quilos.

El grup ve des de Nara, localitat nipona on s’assegura que va sorgir l’origen de la cultura japonesa. Va ser en 1993 quan Masa Ogawa va fundar en aquesta ciutat el grup de percussió Yamato.

El que veurem a Sagunt és un espectacle enèrgic en què la percussió i els balls, els salts d’un tambor a un altre i el costat més humorístic portaran els assistents a la més alta espiritualitat.

Passion‘ ens presenta una mostra emocionant, enèrgica i explosiva de l’art de la percussió japonesa, les primeres referències de la qual es remunten a l’any 588. Per a respondre al nivell d’exigència de cada actuació els intèrprets necessiten una disciplina fèrria i una formació física extraordinària, una cosa absolutament essencial, per a concentrar-ho tot i contagiar el públic, la passió que ells extrauen de cos i esperit per a traslladar-la a l’escena.