TAMPM demana el cessament del Secretari d’Institucions Penitenciàries per prevaricació

Demanen el cessament immediat del Secretari i del Ministre de l'Interior per permetre la comunicació oral a dos presos condemnats per terrorisme a Picassent (València), amb els seus familiars residents a Biscaia, incomplint així les normes de l'Estat d'Alarma que no permeten els desplaçaments fora de la província.

L’Associació Nacional de Treballadors Penitenciaris “El teu abandó em pot matar (TAMPM)” ha interposat aquesta setmana una denúncia contra el comandament superior d’Institucions Penitenciàries per un presumpte delicte de prevaricació.

Des de TAMPM asseguren que en ple Estat d’Alarma i abans d’entrar en la Fase 2 (on es permeten les trobades presencials entre presos i familiars sempre que aquests visquen en la mateixa província) van autoritzar la comunicació oral entre dos presos condemnats per terrorisme en la presó de Picassent i els seus familiars, que residien a Biscaia. És a dir, van haver de creuar diverses comunitats autònomes, incomplint així les normes de l’Estat d’Alarma.


Han posat en perill la seguretat nacional, la de la població reclusa i la dels funcionaris de la presó, vulnerant a més la legislació penitenciària vigent, l’Estat d’Alarma i el principi constitucional d’igualtat, en detriment dels més de 52.000 presos, els qui no han pogut veure als seus familiars, ni vivint dins del municipi”, denuncien des de TAMPM.


A més, afirmen que a aquests familiars se’ls va permetre entrar un paquet amb efectes personals (que també està prohibit), amb l’excusa que el pare d’un dels presos havia mort.

Altres reclusos han perdut, pares, mares i germans i no se’ls ha concedit aquest tipus d’excepció. La família ha creuat diverses comunitats autònomes, per la qual cosa han incomplit les normes del Reial decret i a més és una decisió arbitrària. Si s’autoritza per a un pres, s’ha d’autoritzar per a tots.

TAMPM PResons

D’altra banda, des de l’associació asseguren que “el contacte amb la família mai l’han perdut els presos, ja que setmanalment es comuniquen per via mòbil”.

Anteriorment, TAMPM ja va posar una querella criminal contra Institucions Penitenciàries per posar en perill als seus treballadors al no facilitar-los material de protecció contra el coronavirus.