Tanca amb 1.885.692 tones gràcies a l’estirada dels granels líquids

El trànsit de mercaderies en el port de Castelló creix un 0,9% durant el mes d'agost, i comptabilitza un total d'1.885.692 tones.

La millora dels granels líquids sostenen estos números i trenca la tendència dels mesos anteriors. En concret, el trànsit de granels líquids creix un 16,7%, i suma 991.117 tones.

L’efecte de la pandèmia condiciona encara la resta de trànsits, que registren descensos este mes d’agost respecte al mateix període de l’any anterior: un 6,2% en granels sòlids i un 32,9% en mercaderia general.

Amb estes xifres, Port Castelló acumula 12.413.603 tones enguany, la qual cosa suposa un 9,6% menys respecte a l’any anterior, fruit de la crisi provocada per la COVID-19. No obstant això, este descens està lluny dels comptabilitzats en mesos anteriors.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, ha apuntat que les dades registrades a l’agost trenquen la tendència dels últims mesos, encara que s’ha mostrat caut respecte a l’evolució fins a final d’any. “Es tracta sens dubte d’una bona dada i confiem que siga el punt d’inflexió en la recuperació de l’activitat econòmica”, ha indicat Rafa Simó.

A més, les dades constaten la diversificació de Port Castelló: el 55,1% de les mercaderies mogudes són granels líquids, seguides de granels sòlids, que suposen un 34,2%, i la mercaderia general, un 10,7%.

Les mercaderies més importants mogudes en els molls del recinte portuari a l’agost són, per este ordre, el petroli, feldespat, argiles, taulells i rajoles i biodièsel.

Els principals ports amb els quals Castelló manté relacions comercials són Turquia, Nigèria, Rússia, Ucraïna, Itàlia, el Brasil i Algèria.

CatalanSpanish