16.9 C
Valencia

Tanca amb 1.885.692 tones gràcies a l’estirada dels granels líquids

El trànsit de mercaderies en el port de Castelló creix un 0,9% durant el mes d'agost, i comptabilitza un total d'1.885.692 tones.

- Publicitat -AVL

La millora dels granels líquids sostenen estos números i trenca la tendència dels mesos anteriors. En concret, el trànsit de granels líquids creix un 16,7%, i suma 991.117 tones.

L’efecte de la pandèmia condiciona encara la resta de trànsits, que registren descensos este mes d’agost respecte al mateix període de l’any anterior: un 6,2% en granels sòlids i un 32,9% en mercaderia general.

- Advertisement -

Amb estes xifres, Port Castelló acumula 12.413.603 tones enguany, la qual cosa suposa un 9,6% menys respecte a l’any anterior, fruit de la crisi provocada per la COVID-19. No obstant això, este descens està lluny dels comptabilitzats en mesos anteriors.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, ha apuntat que les dades registrades a l’agost trenquen la tendència dels últims mesos, encara que s’ha mostrat caut respecte a l’evolució fins a final d’any. “Es tracta sens dubte d’una bona dada i confiem que siga el punt d’inflexió en la recuperació de l’activitat econòmica”, ha indicat Rafa Simó.

A més, les dades constaten la diversificació de Port Castelló: el 55,1% de les mercaderies mogudes són granels líquids, seguides de granels sòlids, que suposen un 34,2%, i la mercaderia general, un 10,7%.

Les mercaderies més importants mogudes en els molls del recinte portuari a l’agost són, per este ordre, el petroli, feldespat, argiles, taulells i rajoles i biodièsel.

Els principals ports amb els quals Castelló manté relacions comercials són Turquia, Nigèria, Rússia, Ucraïna, Itàlia, el Brasil i Algèria.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

12,997FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar GVAIndustria
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Simó i Marco, enfrontats per l’IBI de PortCastelló

L'actual president de l'autoritat portuària i portaveu de l'equip de govern a l'ajuntament de Castelló fins fa dos mesos, considera que este l'augment que ha anunciat el consistori "tindrà repercussions negatives".

La Generalitat continuarà endavant amb el toc de queda malgrat la negativa del Consell Interterritorial

Puig assegura que “és necessari fer un pas més” tra augmentar els ingressos un 97% i els contagis un 45% en les últimes setmanes.

El Govern i les comunitats ajornen l’aprovació del toc de queda

Totes les comunitats, excepte Madrid i Euskadi, donen suport a les noves restriccions contra la pandèmia.

Castelló preveu aprovar subvencions per més de 211.000 euros als col·lectius de festes

Dilluns que ve se celebrarà un Consell Rector per a donar llum verda a les ajudes a gaiates, colles, Festes de Carrer i ens vinculats

Borriana obri el primer circuit de cal·listènia al parc de Novenes de Calatrava

• Amb un pressupost de més de 26.000 euros, els mòduls de cal·listènia se situen en una superfície habilitada d'aproximadament 25m x 15m i estaran acabats la setmana que ve
- Advertisement -

: Valencià