22.2 C
Valencia

El Govern imposa el tancament als 1025 hotels de la Comunitat Valenciana

S'estableix el tancament de tots estos establiments turístics quan "no dispose de clients als quals haja d'atendre.

- Publicitat -AVL

El Govern ha acordat este dijous el tancament de tots els hotels i allotjaments turístics similars en el termini màxim d’una setmana com a complement a les mesures posades en marxa per a tractar de contenir l’expansió del nou coronavirus.

El Ministeri de Sanitat ha publicat a última hora d’este dijous esta norma en un Boletín Oficial del Estado (BOE) extraordinari en el marc de la declaració de l’estat d’alarma per l’impacte del COVID-19.

En la norma, que entrarà en vigor este mateix dijous, s’estableix esta mesura preventiva per a tots els hotels i allotjaments similars, allotjaments turístics i altres allotjaments de curta estada, càmpings, aparcaments de caravanes i altres establiments similars, situats en qualsevol part del territori nacional.

L’Executiu estableix el tancament de tots estos tipus d’establiments a partir del moment en el qual cadascun d’ells “no dispose de clients als quals haja d’atendre i, en tot cas, en el termini màxim de set dies naturals” des de l’entrada en vigor de la norma este mateix dijous.

“Amb caràcter excepcional, queda permesa la prestació dels serveis de vigilància, seguretat i manteniment en estos establiments”, assenyala la norma.

Per a establiments d’allotjament turístic de llarga estada i de temporada, aclareix que quedarà permesa l’obertura al públic per a aquells que alberguen clients “que, en el moment de declaració de l’estat d’alarma –dissabte passat–, es troben allotjats de manera estable i de temporada, sempre que els seus ocupants compten amb les infraestructures, en els seus propis espais habitacionals”. En este cas, especifica que no podran admetre a nous clients fins a una altra ordre.

“La concentració de persones en allotjaments turístics, que han de compartir determinats espais comuns, implica un increment del risc de contagi, per la qual cosa donada la situació de restricció en la mobilitat de persones resulta necessari, per a garantir la contenció de la pandèmia, procedir a suspendre l’obertura al públic d’estos establiments”, explica el departament que dirigeix Salvador Illa.

Seran les Comunitats Autònomes les encarregades de prendre les mesures necessàries per al compliment d’esta nova disposició, que s’uneix al tancament d’establiments no considerats de primera necessitat com a cafeteries, bars, cinemes, discoteques o sales de concerts, entre molts altres.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,791FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

A Castelló, 23 grups de 16 centres educatius s’han hagut de confinar

Educació informa que a les comarques de la província, el 93,6 % dels 249 centres educatius no tenen cap grup confinat i estan fent classes presencials sense problemes. El percentatge de normalitat és el més alt de la Comunitat Valenciana.

Oliva torna al Nivell 1 per la remissió de la incidència dels contagis de Covid-19

La Junta de Govern de l'Ajuntament d'Oliva en col·laboració amb els serveis sanitaris i de salut de la ciutat comunica que es revertiran les mesures sanitàries tornant al Nivell 1.

Denuncien la inseguretat dels vigilants als trens de València a Castelló i Caudiel

El sindicat CSIF explica que els caps de setmana un sol professional atén freqüències que aconsegueixen els 200 passatgers.

Intervenen un laboratori de marihuana a Torrent

Han intervingut 100 plantes de marihuana en un domicili i han detingut a dos homes.

Ivace dona suport al desenvolupament de plans empresarials de 41 pimes innovadores

Les empreses beneficiàries són del sector de la biotecnologia, logística, alimentació ecològica, noves tecnologies o emprenedoria.
- Advertisement -

: Valencià