Tancament de l’estació de Paiporta de Metrovalencia

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha licitat el tancament de l’estació en superfície de Paiporta (L1L2 i L7) de Metrovalencia per un import inicial de 263.842,54 euros, IVA inclòs, amb el doble objectiu d’augmentar la seguretat en l’actual pas entre andanes i reduir el frau.

Respecte a aquest pas entre andanes, l’empresa pública considera aquesta actuació com de “molt alta prioritat”, en ser una estació amb un volum elevat de viatgers -en 2016 va registrar més d’un milió-, a més de comptar amb una freqüència de pas de trens molt elevada i en doble via.

Encara que les actuals condicions de visibilitat i accessibilitat del pas són bones, es considera que la millor actuació és el tancament de l’estació per a evitar situacions de perill i accidents, com els que ja s’han produït en alguna ocasió.

En aquest sentit, FGV ha previst realitzar un tancament total de l’estació, que contempla la instal·lació d’un control d’accessos (quatre en l’edifici i dos més en l’accés a l’andana contrària, el d’adreça Picanya, amb la característica que seran portes giratòries antivandàlics), així com intèrfons (dos més per a complementar el ja existent) i càmeres de vídeo (una per a reforçar l’actual dispositiu instal·lat en l’edifici i dos més en els nous portes giratòries).

A més, es condicionarà una marquesina en el costat de Picanya i es barrarà l’accés, tan envoltant l’edifici principal com en l’andana contrària, amb la seua prolongació fins al pas inferior pel qual els transeünts hauran de passar a partir d’ara, amb la finalitat que ningú travesse les vies pel traçat entre tots dos punts. El citat pas inferior permetrà franquejar la línia ferroviària sota les vies i es dirigeix tant al cementeri de la localitat com a un ressò-parc de reciclatge.

Amb aquesta proposta, es manté el pas entre andanes existents, que registra un gran nombre d’usuaris, però serà únicament utilitzat pels viatgers de Metrovalencia, ja que no tindrà accés directe des del carrer, la qual cosa minimitza de manera significativa el risc.