El tancament perimetral redueix dràsticament les entrades i eixides a Alcoi

Alcoi es troba en tancament perimetral com a mesura decretada per la Generalitat Valenciana per a tractar de reduir la incidència de la Covid-19.

Alcoi es troba en tancament perimetral com a mesura decretada per la Generalitat Valenciana per a tractar de reduir la incidència de la Covid-19. La mesura es va posar en marxa el passat 7 de gener i des d’aqueix dia fins hui s’han imposat un total de 312 sancions per incomplir estes mesures.

Tan sols es pot entrar o eixir a la ciutat per causes justificades com l’assistència a centres, serveis i establiments sanitaris, el compliment d’obligacions laborals, professionals, empresarials, institucionals o legals o l’assistència a centres universitaris, docents i educatius, incloses les escoles d’educació infantil, entre altres.

És important assenyalar que a la nostra ciutat sol haver-hi durant cada dia un important nombre d’eixides perquè hi ha persones que treballen en altres municipis i un nombre més elevat d’entrades per la mateixa causa perquè moltes persones de la comarca treballen a Alcoi o venen a estudiar o al comerç de la nostra ciutat.

Les xifren mostren un gran descens en el nombre d’entrades i eixides respecte a dates anteriors al tancament perimetral, en concret el 7 de gener de 2021 van entrar a la nostra ciutat 12.111 vehicles i van eixir 7287. És a dir un 28,1% entrades menys que fa un mes, quan van ser 16.820 i un 43% menys que fa un any, 21.264. En el cas de les eixides és un 40,94% més que el mateix dia del mes passat 12.339 i un 60,7% menys que l’any passat, 18.544.

“És important destacar la considerable reducció d’entrades i eixides a la nostra ciutat després del tancament perimetral, la Policia està fent controls en tots els punts, l’entrada Nord és a dir per la qual se’n va a Cocentaina, l’entrada Sud, per la qual se’n va a Alacant i la carretera Banyeres i el Rebolcat i han imposat més de 300 sancions per incomplir estes mesures que s’han imposat per part de l’administració competent, en este cas, la Generalitat Valenciana, per a tractar de reduir la incidència de la Covid-19 a Alcoi”, explica el regidor de Seguretat, qui destaca que “lògicament no es quedaran a 0 les entrades i eixides quan el transvasament de vehicles per a anar a treballar tant en eixides com en entrades és molt elevat, a més a la nostra ciutat tenim l’Hospital Comarcal, el Campus de la UPV, el de la Universitat d’Alacant, l’EASD i instituts on acudeixen persones d’altres municipis diàriament, però si veiem una reducció molt alta. Insistim que han d’evitar-se al màxim els contactes i eixir de casa en els casos precisos com puguen ser anar a treballar o estudiar o anar al comerç”.

CatalanSpanish