Tancat el mercat més gran majorista de Pequín per un nou brot de coronavirus

Més de cinquanta positius obliguen a confinar onze districtes de la ciutat.

El govern xinés ha anunciat el tancament de Xinfadi, el mercat més gran majorista de Pequín, i altres cinc mercats als quals proveeix per un nou brot de contagis de coronavirus. Es tractaria d’una transmissió local entre treballadors i persones que ho havien visitat i que ha derivat en més de 50 casos positius asimptomàtics.

Així mateix, s’ha decretat el confinament en onze zones residencials prop del mercat, posant també en quarantena a 139 persones que havien tingut contacte amb els casos positius. El brot arriba més de cinquanta dies després de l’últim cas local a la ciutat, que té 20 milions d’habitants.
El centre de distribució majorista de Xinfadi proveeix el 90% dels vegetals frescos i la fruita que consumeix Pequín i distribueix a la majoria dels mercats més xicotets de la ciutat. Les primeres inspeccions realitzades van detectar el virus en una taula de tallar peix utilitzada per un venedor de salmó importat, va explicar el responsable del mercat, Zhang Yuxi.

La ràpida resposta de la ciutat va reflectir l’èmfasi de la Xina a moure’s ràpidament per a detenir la propagació de nous casos on siga que apareguen. En este sentit, tot el personal del mercat haurà de sotmetre’s a una prova per a detectar la Covid-19, segons ha informat l’oficina de regulació del mercat i la comissió de Salut del districte Fengtai, on es troba el mateix, en un comunicat.

El salmó procedia al seu torn del mercat de peix i marisc de Jingshen, també en el districte de Fengtai, que ha sigut igualment tancat igual que altres quatre centres de distribució d’aliments de la ciutat. Aqueix descobriment va portar al fet que la resta de mercats i grans superfícies com Carrefour, Walmart, a més dels supermercats d’alimentació de la capital, anunciaren que retiraven de la seua oferta el salmó, en la seua majoria importat de Noruega.
El mercat compta amb una superfície de 112 hectàrees i en ell treballen més de 1.500 empleats. En total, el personal sanitari ha realitzat proves a 1.940 persones, segons ha informat el subdirector del centre municipal de Control i Prevenció de Malalties, Pang Xinghuo. Les autoritats preveuen realitzar proves a fins a 10.000 persones que treballen o han passat pel mercat.

Entre els districtes en què s’ha decretat el confinament es podia veure als policies col·locant voltes blanques per a tancar un camí que condueix a un grup d’edificis d’apartaments. No es coneix la xifra exacta de persones que viuen en estes onze zones. Chu Junwei, un funcionari de Fengtai, districte en el qual viuen més de dos milions de persones, va dir que tota aqueixa zona de la ciutat s’ha declarat en “emergència de guerra”.

També s’ha decidit el tancament de tres escoles primàries, sis guarderies, la suspensió de tours i grup i els esdeveniments esportius per a reduir la possibilitat de nous casos.

CatalanSpanish