Tancat el port de Gandia per el temporal, centrat entre València i Alacant

L'Autoritat Portuària de València ha decidit tancar el port de Gandia pel temporal que registra la Comunitat Valenciana, que s'ha localitzat en les últimes hores en el sud de València i el nord d'Alacant.

L’Autoritat Portuària de València ha decidit tancar el port de Gandia pel temporal que registra la Comunitat Valenciana, que s’ha localitzat en les últimes hores en el sud de València i el nord d’Alacant.

A Alginet (València) s’han acumulat 99,6 l/m2 fins a les nou del matí, i a partir d’aqueixa hora ha seguit plovent però de forma més feble i intermitent, segons l’Agència Estatal de Meteorologia.

El flux intens de vent en el litoral, que ha girat a nord-est i nord, ha donat lloc al fet que les precipitacions més intenses a les 11 hores es localitzen en el sud de València i nord d’Alacant, han explicat aquestes fonts.

Precisament en les comarques del sud de València i nord d’Alacant romanen tancats tretze centres de diversitat funcional i majors davant l’alerta per fortes pluges, com a mesura preventiva i per a evitar incidències en els desplaçaments que puguen afectar als usuaris.

La Vicepresidència del Consell i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha precisat que el tancament preventiu afecta als centres d’atenció a persones majors (CEAM) d’Alzira i de Gandia, el centre d’atenció primerenca (CAT)Marina Alta i els centres ocupacionals Maite Boronat de Calp i La Xara de Dénia.

També els tres centres ocupacionals (La Tramoia, Altabix i Carrús) i la residència Jubalcoy per a persones amb diversitat funcional intel·lectual pertanyents a l’Institut Valencià d’Atenció Social-Sanitària a Elx.

Des de dijous passat, el IVASS va adoptar com a mesura preventiva el tancament del centre de dia de persones majors dependents de Carlet i del centre d’atenció diürna de Cullera per a persones amb diversitat funcional intel·lectual.

A ells es va sumar, al llarg de la jornada del divendres, la residència i centre de dia Carmen Picó d’Alzira per a persones amb diversitat funcional intel·lectual.  A aquests recursos cal afegir el tancament aquest dilluns del Centre Ocupacional Marxalenes, ha informat la Conselleria.

La Vicepresidència del Consell recomana romandre atents a les informacions de la Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a Emergències i seguir les recomanacions del servei 112 de la Comunitat Valenciana.

Publicitat