Tanquem Cofrents posarà una línia roja este diumenge en la central per a instar al tancament “immediat” de les nuclears

La plataforma Tanquem Cofrents ha convocat aquest diumenge la seua marxa anual a la central de Cofrentes per a exigir el seu tancament "immediat" i el de la resta de nuclears espanyoles.

Publicitat

Enguany hi haurà dues marxes que confluiran en la central, una a peu que eixirà des de Jalance a les 11.00 hores i una altra amb bici que eixirà des de l’estació de trens de Requena i a l’arribada a la central, es realitzarà una ‘performance’ en la qual es posarà una “línia roja” a la central.

La plataforma ha organitzat també un autobús per a acudir a Xalans des de València, que eixirà a les 10.00 hores des de la Plaça d’Espanya, ha informat l’organització en un comunicat, en el qual ha cridat a la participació massiva. Durant els últims mesos “s’ha conegut el calendari de tancament de les nuclears, acordat amb un total obscurantisme i d’esquena de la ciutadania”. Este calendari, han explicat des de Tanquem Cofrents, allargaria la vida de les centrals espanyoles fins a l’any 2035, amb un període de funcionament mitjà de 47 anys, una antiguitat que molt poques nuclears han aconseguit en el món i sempre amb multitud d’avaries i problemes.

PublicitatRovira  

Des de la plataforma consideren este allargament, “que incompleix a més els compromisos electorals del partit governant”, “inadmissible i irresponsable”. Per això, la plataforma vol posar una “línia roja sobre este tema”. Una línia roja que es visualitzarà en una ‘performance’ que se celebrarà davant la central de Cofrentes al final de la marxa. “És imperatiu marcar esta línia roja perquè la societat no pot admetre que unes centrals que han complit ja àmpliament les seues vides de disseny, i que es troben velles i deteriorades, continuen funcionant i augmentant exponencialment el risc que ocórrega un accident greu”, han explicat. En cas d’accident a Cofrentes, “les conseqüències les patiríem milions d’habitants, tant del País Valencià com altres comunitats, com ja va ocórrer a Txernòbil i Fukushima i va estar a punt de passar en Harrisburg”, han explicat. Tanquem Cofrents considera “obscé” que el Govern “haja posat els beneficis de les empreses nuclears per damunt de la salut i la seguretat de la ciutadania i exigeix que la central valenciana es tanque en 2021, quan caduca la seua actual llicència de funcionament”.

PublicitatJuega Limpio Orihuela