Tanquen la comarca de Lugo A Mariña durant cinc dies per a controlar el rebrot de la Covid

La xifra de positius puja dels cent, amb una mitjana d'edat de 35 anys. La mesura entrarà en vigor en la mitjanit d'este diumenge

El rebrot A Mariña ha obligat el Govern gallec a decretar el tancament d’esta comarca de Lugo durant cinc dies i que serà efectiu des d’esta mitjanit. Els alcaldes dels ajuntaments afectats (14 municipis del districte sanitari) han sigut els primers a conéixer la mesura. Es tracta d’un pas arrere als moments més estrictes del confinament amb la qual Sanidade pretén limitar un brot que es va disseminar pels municipis de la zona a través de diversos bars del port de Burela en els quals quasi tots els cambrers van resultar ser positius.

Entre les mesures que entraran en vigor a partir de les 00.00 hores, i que seran revisades dins de cinc dies en funció del desenvolupament del brot, destaca l’ús obligat de la màscara “per a qualsevol activitat, exterior o interior”. “Sempre que isquem de casa hem de portar-la, i ben col·locada, la qual cosa implica que cobrisca les fosses nasals i la cara fins al mentó”. El tancament de la comarca implica una limitació dels aforaments dins de la zona delimitada, a través d’unes mesures que es perfilaran en el DOG esta vesprada.

A més, es recomana a tota la població que romanga en els seus municipis, en la mesura que siga possible, encara que dins del districte sanitari la mobilitat serà total. Els aforaments es reduiran, en general, al 50%. Es controlarà l’horari de tancament dels locals d’hostaleria, sobretot bars i cafeteries, que hauran de tancar-se a les 12 de la nit i les reunions familiars seran com a màxim de 10 persones si no són convivents. També s’insisteix en l’exigència que, davant qualsevol símptoma, es done trasllat als serveis mèdics.

CatalanSpanish