La XII Ruta de la Tapa de Vila-real durarà quatre setmanes i comptarà amb 32 locals participants

La XII Ruta de la Tapa de Vila-real, que se celebrarà del 12 d’abril al 6 de maig és una de “les cites gastronòmiques més esperades de la ciutat i la més antiga d’aquest gènere de la província de Castelló”, ha explicat en la presentació de l’esdeveniment el Regidor de Turisme, Diego Vila, juntament amb Luis Ferriols, coordinador de la ruta.
En l’edició anterior “el balanç va ser molt positiu”, ja que va comptar amb 24 participants, es van servir 28.300 tapes per un valor de 93.220 euros.

Enguany, hi haurà 32 participants, que són quatre més que l’any anterior, “Enguany, amb més locals i amb una setmana més en marxa, estem segurs que la Ruta de la Tapa tornarà a superar-se”, indica Vila.
Com a novetat enguany la Ruta de la Tapa tindrà una durada de quatre setmanes, concretament de dijous a diumenge i en horari de 12 a 14 hores i de 19 a 21 hores, l’últim cap de setmana coincidirà amb el FIT (Festival Internacional de Teatre en el Carrer), segons el regidor açò “ajudarà encara més al fet que augmente el nom de consumidors en els establiments hostalers i ha valorat la nostra marca de Ciutat de Festivals, Congressos i Esdeveniments”.

Com cada any, els negocis participants han fet una donació solidària de 50 euros per local que enguany s’aportarà a Pintant el Camí en Rosa. No obstant això en aquesta ocasió la Ruta de la Tapa incorpora una novetat, com és la creació d’una nova pàgina web http://rutadelatapa.vila-real.es/ en la qual s’ofereix informació sobre els locals participants, els tapes que s’ofereixen, el preu, com participar i el mapa on se situen tots els negocis que s’han sumat a la iniciativa.

“Una web més moderna a la qual es podrà accedir de manera directa també dónes de l’App municipal que ens permetrà seguir creixent i evolucionant en pròximes edicions i que ha comptat amb la col·laboració indispensable de les regidories de Noves Tecnologies i de Normalització Lingüística”, afirma Vila.

Per la seua banda, Lluís Ferriols ha recordat que com cada any, cada tapa amb la seua corresponent beguda tindran un cost de tres euros i que els comensals hauran de segellar un tapaport amb l’encuny de cada local per a participar en el sorteig de diferents premis. “Enguany comptem amb zinc pernils ibèrics que regala Indústries Tello i amb marxandatge i un aparell electrònic que serà sorpresa, patrocinat per Amstel”, indica.

Tant Ferriols com Vila han agraït la implicació dels locals, el suport de la Diputació i la col·laboració del jurat professional i de l’Associació de Mestresses de casa. A més, han animat als veïns a gaudir de l’esdeveniment i a participar en les votacions. Com cada any, hi haurà tres premis del jurat professional a la millor tapa amb taronja, tres més a la de lliure elecció i tres a la més innovadora o amb millor presentació, es valorarà la millor tapa apta per a celíacs i es comptarà amb el vot del jurat popular.

ValenciàEspañol