sábado, 27 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

El TAU Castelló cau davant el Leche Río Breogán

Abans del partit es va realitzar un homenatge a qui va ser jugador del TAU Castelló i actualment fisioterapeuta de la selecció espanyola de bàsquet, Jordan Sospedra.

Es va llançar la pilota a l’aire i el Breogán va eixir disposat a guanyar el partit amb un parcial de 0-8, però un inspirat Djukanovic amb cinc punts seguits retallava distàncies 5-10. Poc va durar l’alegria dels castellonencs que amb un altre parcial en contra 0-5 va obligar a Toni Ten a demanar temps mort quan encara quedaven sis minuts del primer quart. En la represa el TAU Castelló va aguantar al Breogán amb intercanvi de canastres però l’alt ritme i l’encert dels de Lugo els feien agafar un màxim avantatge de 15 punts 15-30. El primer quart acabava amb 16-34.

El segon quart no va ser millor, el Tau Castelló tenia molt poc encert en els seus tirs que mai eren còmodes a causa de l’agressiva i dura defensa dels gallecs. En l’equador del quart l’avantatge era ja de 20 punts per a un Breogán que era un corró 24-44.

Mancant tres minuts per al descans Ten va demanar temps mort per a ordenar a l’equip que estava desballestat sobretot en atac fallant molts tirs. En l’eixida res va canviar, els de Lugo no baixaven el ritme, ni la intensitat ni l’encert i anaven al descans amb el màxim avantatge de 30 punts que semblava insalvable per a un TAU Castelló totalment desdibuixat.

Es va reprendre el partit i el guió no canviava amb un parcial de 0-6 continuaven augmentant l’avantatge els gallecs 26-62. El partit estava truncat des del segon quart. Ten va demanar temps mort a poc més de tres minuts per a finalitzar el tercer quart. En l’eixida Joan Faner anotava el primer triple del partit per al TAU Castelló però era un miratge. El Leche Río Breogán arribava a final de quart amb el màxim avantatge del partit 37-77.

L’últim quart va començar molt millor, amb molt més encert i anotació per als de Ten que li col·locava un parcial de 17-5 al Breogán que obligava a Epi a demanar temps mort quan quedaven quatre minuts i mig per al final del partit. Però ja els dos equips donaven sensació de donar el partit per acabat i tan sols es van veure individualitats en els últims minuts del partit en els quals el TAU Castelló va maquillar el marcador que finalment quedaria en 68-91 per al Leche Río Breogán que va demostrar que és un dels màxims aspirants a guanyar la lliga i a aconseguir l’ascens a la Lliga Endesa.

Homenatge a Jordan Sospedra

Abans del partit es va realitzar un homenatge a qui va ser jugador del TAU Castelló i actualment fisioterapeuta de la selecció espanyola de bàsquet que el passat Mundial de la Xina va aconseguir la medalla d’or. Luis García i Toni Ten li van fer lliurament d’un obsequi commemoratiu davant l’enorme ovació del públic que va assistir al Ciutat de Castelló.