13 C
Valencia

Detecten altre brot de coronavirus en una empresa de Tavernes Blanques

Conselleria de Sanitat confirma que almenys 3 persones han donat positiu en proves de PCR en un mateix origen laboral.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha comparegut este dilluns en roda de premsa per a explicar com s’implantaran en la Comunitat Valenciana les mesures acordades entre totes les comunitats autònomes divendres passat durant el Ple extraordinari del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut.

Es tracta de limitacions que entren en vigor en la Comunitat Valenciana a partir d’este dimarts i que tindran una vigència de 21 dies.

Les mesures es refereixen a oci nocturn, hostaleria i restauració, esdeveniments massius, residències, tabac i garbellats. “Estes mesures van dirigides al control de la transmissió en els àmbits que actualment són l’origen dels brots epidèmics de major risc, i amb l’objectiu de controlar la transmissió comunitària”, ha explicat Barceló.

Pel que fa a l’oci nocturn, en la Comunitat Valenciana se suspén l’activitat de discoteques, sales de ball, karaoke i bars de copes amb i sense actuacions musicals en directe. Així mateix, en els establiments d’hostaleria i restauració, terrasses i bars o restaurants de platja, s’han d’assegurar 1,5 metres entre les taules o agrupacions de taules. Esta distància ha d’estar mesurada entre les persones més pròximes de les diferents taules o agrupacions, que han de tindre una ocupació màxima de 10 persones.

- Publicitat -

D’altra banda, els establiments i serveis d’hostaleria i restauració han de tancar no més tard de la 01.00 h. A més, no es poden consumir productes o begudes de l’establiment fora de l’àrea limitativa de la terrassa, i no es permet el consum col·lectiu o en grup de begudes al carrer o en espais públics.

La translació a la Comunitat Valenciana de les mesures acordades per a tota Espanya contempla així mateix la recomanació de limitar les reunions familiars o socials, en espais privats, a un màxim de 10 persones.

Esdeveniments amb més de 400 persones

- Publicitat -

Respecte a esdeveniments i activitats l’afluència prevista de les quals supere les 400 persones, la seua organització queda supeditada a autorització prèvia per part de la Direcció General de Salut Pública i Addiccions.

A més, es prohibeix fumar en la via pública o en espai a l’aire lliure quan no es pot respectar una distància mínima interpersonal d’almenys 2 metres. Esta limitació aplica a qualsevol dispositiu d’inhalació de tabac, pipes d’aigua, pipes o assimilats, inclosos cigarrets electrònics o vapeo.

Residències de majors

Sense perjudici del desenvolupament corresponent que establisca la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, en les residències i centres sociosanitaris, també en els centres de caràcter residencial de tractament de les addiccions dependents de la Conselleria de Sanitat Universal, es realitzaran proves PCR a tots els nous ingressos i reingressos amb 72 hores d’antelació com a màxim.

A més, es limitaran les visites a una persona per resident, extremant les mesures de prevenció, i amb una duració màxima d’una hora al dia, a excepció d’aquelles persones que es troben en procés del final de la vida.

Els serveis de prevenció de riscos laborals de l’ocupador també faran estos tests al personal emprat que torne de permisos i vacances, i al de nova incorporació.

La resolució dictada per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública per a la ciutat de València es manté en vigor referent a la suspensió de les visites i eixides en residències de persones majors radicades en la capital.

Dades actualitzades d’incidència del coronavirus

Durant la compareixença, la consellera també ha actualitzat les xifres diàries d’evolució de la pandèmia. La Comunitat Valenciana ha sumat des de l’última actualització del divendres 715 nous casos de coronavirus, que situen la xifra total de positius en 17.506 persones. Per províncies la distribució és la següent: 38 a Castelló (2.095 en total); 178 a la província d’Alacant (5.531 en total); i 493 a la província de València (9.859 en total). A més, hi ha 6 casos sense assignar, amb el que l’acumulat de casos sense assignar és de 21.

D’altra banda, s’han donat 522 altes a pacients amb coronavirus, per la qual cosa el total de persones curades des de l’inici de la pandèmia ascendeix a 21.162: 2.895 a Castelló, 6.937 a Alacant i 11.300 a València, província on s’han reassignat 6 altes. Hi ha altres 30 altes no assignades.

D’esta manera, en estos moments hi ha actius 3.146 casos, la qual cosa suposa un 12,20% del total de positius.

Els hospitals valencians tenen, actualment, 275 persones ingressades: 6 a la província de Castelló, sense pacients en UCI; 74 a la província d’Alacant, d’ells 9 en l’UCI; i 195 a la província de València, 23 d’ells en UCI.

Dels hospitalitzats, hui dia, el 88% és major de 35 anys i el 39% supera els 65 anys. Els menors de 34 anys suposen quasi el 12%.

En UCI, tots els ingressats superen els 16 anys. El 3% està en el grup d’edat de 16 a 35 anys; el 71% en el de 35 a 64 anys i el 26% són majors de 65 anys.

No s’ha registrat cap defunció per coronavirus des de l’última actualització, per la qual cosa el total de defuncions es manté en 1.486 persones: 227 a la província de Castelló, 518 en la d’Alacant i 741 en la de València.

El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció del coronavirus ascendeix a 698.566, de les quals 560.956 han sigut a través de PCR i 137.610 mitjançant test ràpid.

Actualització de la situació en residències

En aquests moments hi ha algun cas positiu en 19 residències de majors (8 a la província d’Alacant i 11 a la província de València), 4 residències de persones amb diversitat funcional (1 a la província de Castelló, 1 a la província d’Alacant i 2 en província de València) i 2 centres de menors a la província de València.

– Residents nous positius: 1
– Treballadors nous positius: 2
– Residents morts: 0

Actualment es troben sota vigilància activa de control sanitari 3 residències en la Comunitat Valenciana: 0 a la província de Castelló, 1 a la província d’Alacant i 2 a la província de València.

Actualització brots de coronavirus

• Burjassot: 5 casos. Origen social
• Orihuela: 3 casos. Origen social
• Tavernes Blanques: 3. Origen laboral
• Alfafar: 4 casos. Origen social
• València: 3 casos. Origen social
• València: 6 casos. Origen oci local
• Alacant: 8 casos. Origen social
• La Pobla del Duc: 4 casos. Origen social
• Alfafar: 5 casos. Origen social
• València: 4 casos. Origen social
• València: 4 casos. Origen social
• València: 4 casos. Origen social
• Borriana: 3 casos. Origen laboral
• Sumacàrcer: 5 casos. Origen laboral
• València: 6 casos. Origen vacacional
• Novelda: 7 casos. Origen social
• València: 6 casos. Origen social
• València: 3 casos. Origen laboral
• València: 4 casos. Origen social
• Dénia: 4 casos. Origen oci local
• València: 6 casos. Origen social
• València: 6 casos. Origen social
• Senyera: 5 casos. Origen social
• València: 4 casos. Origen social
• València: 4 casos. Origen vacacional
• València: 6 casos. Origen oci local
• Foios: 4 casos. Origen social
• València: 5 casos Origen laboral

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DipVal_PMUS Ayora

Segueix-nos

13,315FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas_rural DipCas_Cultura
- Publicitat -DipCas_Turismo Caixa Ontinyent
- Publicitat -Borriana_Comerç Cuentacuentos
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

El Pla d’Habitatge de Castelló xifra en 25 milions la inversió necessària per a cobrir la demanda habitatge social

La Regidoria d'Habitatge té el repte d'incrementar al costat del Consell el parc públic en aquesta legislatura i mobilitzar lloguers assequibles

Els centres educatius de Borriana es bolquen amb la formació en igualtat per a l’alumnat

A més de vestir arbres dels patis i elaborar papallones teixides amb #filsperlaigualtat, han preparat lectures, tallers i exposicions que reforcen el compromís i el suport amb les víctimes de la violència de gènere.

Bars de València, Sueca, Gandia, Alzira i Requena s’emporten els premis Cacau d’Or 2020

Per primera vegada, al costat dels millors esmorzarets de bars i restaurants de la Comunitat, s'ha distingit els de particulars que van compartir les seues proposades via RRSS.

Un bar d’Eslida s’emporta el premi Cacau d’Or 2020

Per primera vegada, al costat dels millors esmorzarets de bars i restaurants de la Comunitat, s'ha distingit els de particulars que van compartir les seues proposades via RRSS.

Compromís reclama un permís retribuït per als i les treballadores que han de cuidar a persones menors d’edat en quarantena per la Covid19

Actualment aquest permís només s'atorga per cura de les persones menors que han donat positiu, no per als que han de tindre cura de persones menors que guarden quarantena obligatòria sense estar contagiades
- Advertisement -

: Valencià