Teatre Escalante aposta per l’eficàcia en la gestió i la renovació de llenguatges escènics

La nova temporada del Teatre Escalante estarà marcada per la renovació. En tots els sentits. Tant en la gestió, com en la programació, tant en el fons com en la forma, tant en les sales com en l’Escola. L’objectiu és sumar nous públics i formar espectadors crítics i professionals íntegres. Així, en les sis sales on aquest curs es distribuirà la programació predominarà la innovació, la inclusió social i la igualtat de gènere. I en l’Escola Escalante, d’una banda, els professionals valencians podran accedir a formació contínua de la mà de prestigiosos docents, i de l’altra, persones amb diversitat funcional i dones en risc d’exclusió social trobaran en el teatre una eina d’inclusió.

El plat fort de la temporada seran les tres produccions pròpies que tindran una ampla repercussió sobre els professionals valencians de les arts escèniques. Són tres propostes de gran format, immerses en la renovació estètica i amb la voluntat de fer un teatre més pròxim a la nostra realitat social.

PublicitatTroballengua  

Pel que fa als espectacles procedents d’altres autonomies, molts d’ells han sigut premiats amb guardons tan prestigiosos com el Max i els Premis del Teatre Andalús, i en mostres tan prestigioses com la Feria de Teatro Europeo para Niños y Niñas (FETEN) i la Fira de Titelles de Lleida.

Dona i inclusió social 

Dos eixos transversals recorren tota la programació, la inclusió social i la igualtat de gènere. En diverses de les propostes es llança una mirada al fet diferencial, a la diversitat racial, lingüística i de gènere.

En paral·lel, també hi ha un envit per l’autoria i la direcció femenines, al mateix temps que s’aborda el problema del sexisme en la nostra societat i es fomenta una imatge de gènere igualitària.

Mitja dotzena d’espais, 169 funcions

Aquesta edició estarà marcada per la itinerància del projecte Escalante. A l’espera de comptar amb seu pròpia després del tancament per ruïna de l’edifici situat en el carrer Landerer, la programació estarà repartida entre sis espais diferents, que s’han triat atenent a les necessitats de cada producció o cicle.

La programació consta de tres produccions pròpies i cinc cicles que sumen un total de 169 funcions, 133 escolars i 36 familiars. Cal subratllar que l’oferta augmenta en tres representacions més que l’any passat.

A dia de hui ja han contactat amb Teatre Escalante 270 centres escolars de la província de València. El número de reserves fetes és de 20.640, la qual cosa suposa un percentatge d’ocupació del 76% sobre el total ofert per a tota la temporada.

PublicitatDesdejuna amb Actualitat Valenciana